Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Azokkal szemben, akik az interneten erőszakra buzdítanak, az eddiginél határozottabb eljárást kell indítani Európa-szerte"

Reklám

Az Európai Bizottság szeretné, ha március elsején megkezdhetné munkáját a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség - jelentette ki Didier Reynders igazságügyi biztos szerdán, az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek brüsszeli tanácskozása után.
Reynders közölte, az Európai Bizottság az Igazságügyi Tanács ülésén felszólította a tagállamokat, hogy mihamarabb nevezzék meg ügyészhelyetteseiket, hogy az ügyészség az év végi határidő helyett legalább március elején megkezdhesse működését. Elmondta, néhány tagállam már kinevezte ügyészhelyetteseit, akik január 15-én kezdik meg az ügyészség eljárásainak tesztelését jelentő munkájukat.
"Felszólítom az összes többi tagállamot, amelyek részt kívánnak venni az ügyészség működésében, gyorsítsák fel a kinevezéseket. Nem engedhetjük meg magunknak a további késlekedést" - fogalmazott.
Az európai ügyészség munkájának fontosságát hangsúlyozva Reynders hozzátette: a működés megkezdése az Európai Unió következő többéves költségvetésének és a hozzá kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alapnak a védelme szempontjából is rendkívül fontos.
Christine Lambrecht, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország igazságügyi minisztere, aki Berlinből kapcsolódott a sajtótájékoztatóhoz, a tanácsülés fő témájával, a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggésben azt mondta: "a gyűlöletbeszéd elleni fellépés fontos eleme a szélsőségesség és az intolerancia felszámolásának".
Elmondta, a szakminiszterek az online terjedő "gyűlöletbeszéddel" összefüggésben egyetértettek abban, hogy az internetes platformok önkéntes erőfeszítései nem elegendők az illegális és veszélyt jelentő tartalmak terjedésének hatékony megakadályozására. Általános és kötelező érvényű közös szabályokra van szükség. Ha a követelmények nem teljesülnek, szankciókat kell alkalmazni. Az önkéntes elkötelezettség nem elegendő a halálos fenyegetések és a terrorista propaganda kezelésére - mondta.
"A terrorizmus elleni harc az emberiség iránti gyűlölet és megvetés elleni küzdelmet is jelenti" - fogalmazott.
Azokkal szemben, akik az interneten vagy a való életben erőszakra buzdítanak, az eddiginél határozottabb eljárást kell indítani Európa-szerte. Itt az ideje, hogy az emberek hatékony védelmet kapjanak a gyűlölet mindenfajta megnyilvánulásával szemben - tette hozzá a német igazságügyi miniszter.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready