Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)12:36 Ukrajnát és Kárpátalját is elérte a harmadik hullám
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Oroszország miatt aggódik az EU - hiszen "az emberek még több demokráciára vágynak"

Reklám

Aggasztónak nevezte hétfőn az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az arról szóló híreket, hogy több mint háromezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a hétvégén az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására tartott tüntetések nyomán.
Josep Borrell az európai uniós országok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli találkozójára érkezve hangsúlyozta, hogy mélyrehatóan fognak foglalkozni az oroszországi eseményekkel.
Emellett fontos téma lesz a Törökországgal fennálló kapcsolatok áttekintése, valamint annak megtárgyalása is, hogy az Európai Unió miként akar erős együttműködést kialakítani az új amerikai kormánnyal - közölte.
Kiemelte továbbá a megbeszélést a jövőbeni együttműködésről az unión kívüli országgá vált Egyesült Királysággal. Mint mondta, ennek középpontjában a külpolitika, a védelem és a biztonság területei állnak.
Borrell végezetül rendkívül fontosnak nevezte a koronavírus-járvány EU-n kívüli országokat érintő terjedésének és az ennek nyomán kialakult helyzetnek, valamint az északkelet-afrikai régióban, különösen az Etiópiában zajló eseményeknek az áttekintését.
Heiko Maas német külügyminiszter az érkezésekor az oroszországi tüntetésen előállítottak azonnali elengedését szorgalmazta. Mint emlékeztetett, az alkotmány Oroszországban mindenkit feljogosít ad arra, hogy kifejezze véleményét és részt vegyen tüntetéseken. "Ezért arra számítunk, hogy azokat, akik békésen demonstráltak, azonnal szabadon engedik" - tette hozzá.
Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszer az érkezésekor azt hangsúlyozta, hogy Navalnij szabadon engedése lehetőséget teremthetne arra, hogy jobb kapcsolat jöhessen létre az Európai Unió és Oroszország között. Leszögezte, a tanácskozáson át kell tekinteni az együttműködés területeit, valamint a szankciók bevezetésének lehetőségét Oroszországgal szemben. Kijelentette: január 6-án, a washingtoni Capitolumnál bekövetkezett események a demokrácia sebezhetőségére világítottak rá, míg a január 23-i oroszországi tüntetések arra, hogy az emberek még több demokráciára vágynak. A luxemburgi politikus ezekkel összefüggésben azon meggyőződésnek adott hangot, hogy a "tekintélyelvű rendszerek a berlini falhoz és a vasfüggönyhöz hasonlóan leomlanak".
Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői tanácsülésükön az említett témák mellett megvitatják a koronavírus elleni oltóanyagok megosztására vonatkozó uniós stratégiát, a bosznia-hercegovinai migrációs helyzetet, továbbá a Törökországgal, Egyiptommal, az északkelet-afrikai országokkal, az Öböl menti térséggel, Hongkonggal és Venezuelával kapcsolatos legújabb fejleményeket.
Motegi Tosimicu japán külügyminiszter várhatóan - video-összeköttetésben - csatlakozik az üléshez, hogy egyeztetést folytasson Japán indiai-csendes-óceáni térséggel kapcsolatos jövőképéről és Ázsia regionális biztonságáról.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready