Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát17:29 Gulácsiról, új világrendről - kérdésekre válaszol Toroczkai László, 7. rész17:11 Intézményelhagyási és -látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben és javítóintézetekben16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban13:52 M1: jól haladnak az oltással13:28 Egy újabb "kőkemény szociális problémát" talált az LMP: megszüntetnék a "menstruációs szegénységet"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Macron belügyminisztere feloszlatná az Identitás Generációt, amiért ellenezni merik a migránsözönt

Reklám

Felháborítónak nevezte Gérald Darmanin francia belügyminiszter az Identitás Generáció nevű csoportosulásnak az Alpokban és a Pireneusokban szervezett migránsellenes akcióit, amelyek miatt a szervezet feloszlatását helyezte kilátásba.
"Amennyiben a bizonyítékok meglesznek, nem fogok habozni javasolni a feloszlatást" - mondta kedden a tárcavezető, akit "felháborít az Identitás Generáció aktivistáinak a köztársaságot aláásó tevékenysége" a múlt heti migránsellenes akciójával, a délnyugati Luchon település és Spanyolország között.
Először ítélte el nyilvánosan a belügyminiszter a francia határokon évek óta figyelemfelkeltő akciókat nevező csoportosulás tevékenységét, és vetette fel a feloszlatás lehetőségét. A közelmúltban a tárcavezetőnek sikerült elérnie több iszlamista tevékenységgel gyanúsított egyesület (CCIF, BarakaCity, Jasszin sejk kollektíva) betiltását.
A délnyugati régió több képviselője, köztük Carole Delga szocialista régióelnök is kérte a múlt héten a belügyminiszterről, hogy oszlassa fel "ezt az erőszakos és veszélyes szélsőjobboldali csoportosulást" a Pireneusokban szervezett akciók után.
Egy héttel ezelőtt az Identitás Generáció mintegy harminc tagja Défend Europe (Európa védelme) feliratú gépkocsikkal elállta a Portillon-hágót és drónnal ellenőrizték a francia-spanyol határt. A közösségi oldalakon közzétett üzeneteik szerint a kampánnyal "a Pireneusok terrorista- és migrációs veszélye ellen" kívánták felvenni a küzdelmet.
"Számos tanulmány született a feloszlatásunkra, de semmit nem tudnak a szemünkre hányni, az igazságszolgáltatás minden akciónkat jóváhagyta" - mondta az AFP francia hírügynökségnek a Galant (Bátor) becenevet használó Clément Gandelin, a 2012-ben alapított és jelenleg 2800 tagot számláló Identitás Generáció vezetője. "Gérald Darmaninnek nem fog sikerülni minket könnyen feloszlatni. Soha nem ítéltek el minket" - tette hozzá.
Az Identitás Generáció, amely elítéli a migránsinváziót és bírálja a multikulturális társadalmat, akkor vált ismertté, amikor eltorlaszolták 2018 tavaszán a francia-olasz határon lévő Échelle-hágót, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.
Mintegy száz aktivista 2018. április 21-én azért ment fel az általuk "az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontjának" tekintett hágóba, hogy azt jelképesen lezárja, és onnan bírálja a hatóságok gyávaságát. A többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.
A csoport utóbb elismerte, hogy az egynapos akció során nem találkozott migránsokkal, de a következő hónapok járőrözései során elfogtak négy illegális bevándorlót, akiket átadtak a rendőrségnek, és további hét átkelését észlelték, amely miatt feljelentést tettek.
A szervezet három vezetőjét első fokon 2019 augusztusában hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, de a fellebbviteli bíróság decemberben felmentette őket, miután megítélése szerint az akció nem volt több, mint "teljesen politikai propaganda".
Emmanuel Macron államfő kezdeményezésére 2019-ben több szélsőjobboldalinak mondott csoportot (Bastion social, Blood and Honour és Combat 18) feloszlatott a francia igazságszolgáltatás, de az Identitás Generáció megszüntetése nehezebbnek tűnik. A belügyminiszter szerint ugyanis "ügyesebbek, mint a többiek, mindent megtesznek, hogy ne lépjék át a határvonalat, de minden alkalommal egyre messzebb mennek".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready