Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:38 Orosz hadihajó és szíriai kormányerők lőtték a törökbarát milíciákat Aleppó tartományban00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bocsánatot kért a japán kormányfő amiatt, hogy a fia megvendégelt több kormányilletékest

Reklám

Bocsánatot kért hétfőn Szuga Josihide japán kormányfő, amiért a fia egy távközlési cég alkalmazottjaként megvendégelt több minisztériumi alkalmazottat.
A kormányfő legidősebb fia, Szuga Szeigo a műholdas műsorszórást nyújtó Tohokushinsha vállalat alkalmazottja, a cégnek a belügyi és kommunikációs minisztérium ad műsorszórási engedélyeket.
A tárca vizsgálata szerint Szuga Szeigo és a vállalat más alkalmazottjai tizenhárom kormányilletékessel ebédeltek és borozgattak 39 alkalommal.
Szuga négy magas beosztású minisztériumi illetékest vendégelt meg, fizette a taxiszámlájukat, és ajándékokat is adott nekik. Két minisztériumi alkalmazottat már menesztettek állásából.
Az NHK japán közszolgálati televízió híradása szerint a cég több mint 520 ezer jent (hozzávetőleg 1,5 millió forint) költött ilyen alkalmakra. A minisztériumi illetékesek várhatóan büntetést kapnak, mert megsértették a köztisztviselőkre vonatkozó etikai jogszabályokat, amelyek tiltják nekik, hogy ilyesfajta felajánlásokat vagy meghívásokat fogadjanak el.
A parlament alsóházának költségvetési bizottsága előtt felszólalva Szuga Josihide bocsánatot kért a nyilvánosságtól amiatt, hogy a fiának köze volt az ebédeltetésekhez, és a kormányilletékesek törvényt sértettek. Hozzátette, hogy ő nem tudott erről. Riota Takeda tárcavezető is sajnálatát fejezt ki, de szerinte a felajánlások nem befolyásolták a minisztérium engedélyeztetési eljárásait.
A botrányt Bunsun hetilap robbantotta ki a minap, nyilvánosságra hozva egy hangfelvételt Szuga Szeigo, egy minisztériumi alkalmazott és egy vállalati tisztségviselő beszélgetéséről. A lap szerint Szuge Szeigo akkor ismerkedett meg ezekkel a minisztériumi tisztségviselőkkel, amikor az apja 2006-2007 között a belügyi és kommunikációs tárcát vezette, ő pedig a titkára volt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready