Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra19:34 Eljárást indítottak az RTL Klubon karácsony alkalmából sugárzott LMBTQI-agymosás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A magát az utolsó orosz cár lányának hazudó nő dokumentumait kapta meg a müncheni levéltár

Reklám

A magát az utolsó orosz cár lányának kiadó Anna Anderson Manahan dokumentumgyűjteményét kapta meg a bajor állami levéltár.
Az 1918-ban meggyilkolt orosz cár, II. Miklós legfiatalabb lányának, Anasztáziának, a Romanovok állítólagos leszármazottjának kiadva magát Anna Anderson Manahannek sikerült némi hírnévre szert tennie. Számos okirat és tanúvallomás volt hivatott bizonyítani cári származását, azonban később, a nő halála után elvégzett DNS-elemzés mindent cáfolt.
Az "Anasztázia-archívumot" a bajor állami levéltár kapta meg - közölte az igazgató hétfőn Münchenben.
A gyűjtemény bepillantást nyújt abba a lázas ténykedésbe, mellyel Anderson Manahan és barátai a cári származás elismerésén fáradoztak. Az asszony annak idején azzal állt elő, hogy ő volt az egyetlen, aki túlélte a cári család lemészárlását.
Az iratkollekcióban megtalálható a levelezés, amelyet támogatóival, köztük felsőbb nemesi körök tagjaival folytatott. Üzleti dokumentumokat is tartalmaz a gyűjtemény, köztük van például története filmre vitelének értékesítési ajánlata, de Anna végrendelete is. A perek iratai is a gyűjtemény részét képezik.
A németországi születésű Anderson Manahan - eredeti nevén Franziska Schanzkowska - egészen 1984. február 12-én, az amerikai Charlottesville-ben bekövetkezett haláláig mindent megtett, hogy Anasztázia Nyikolajevna Romanova nagyhercegnőként ismertesse el magát.
A sok csaló közül, akik Anasztáziának adták ki magukat, ő volt az egyetlen, akire életében nem sikerült rábizonyítani, hogy hazudott.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready