Bezár!
2021. április 11., vasárnap, Leó, Szaniszló napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:36 "Az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva, aki nem azt kényszeríteni kell"11:07 Gazdag fehér környéken vett luxusházat a BLM korábban szegény, immár kevésbé vállaltan marxista alapítója10:39 Kávézórobbantással gyilkolásztak a dzsihadisták Szomáliában10:16 Már minden 55 év fölötti francia (?) kérheti a vakcinát09:59 Huszonegy bányász rekedt a mélységben Kínában09:42 Fehérorosz külügyminiszter: népellenes bűncselekmény szakciókat sürgetni09:23 206 beteg halt meg, 6296-tal nőtt a fertőzöttek száma09:08 Üzemzavar volt Irán egyik urándúsítójában08:47 300 milliós értékben foglaltak le gyanús gyógyszerkészítményeket Újbudán08:22 Több ezer ökológiai lázadó tüntetett Belgrádban08:03 The New York Times: nem stimmelnek a hivatalos orosz koronaszámok07:41 Dzsibuti hivatalban lévő elnöke újabb izgalmas választást nyert meg07:19 Több mint 135 millióan fertőződtek meg koronavírussal világszerte06:53 Felmérés: az emberek 92 százaléka "érdeklődik" a környezetvédelem iránt22:41 Megfelezte az Európába szállítandó vakcinái számát az AstraZeneca, de nincs itt semmi látnivaló
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Reklám

Romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban februárban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének tanúsága szerint.
A pénteken közölt végleges előzetes adatok szerint 76,8 pontra süllyedt a fogyasztói hangulatindex értéke a januári 79,0 pontról. A végleges szám kedvezőbb az elemzők által várt 76,5 pontnál, illetve a két hete közölt előzetes 76,2 pontnál.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 74,0 pontról 70,7 pontra, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató értéke pedig 86,7 pontról 86,2 pontra csökkent. Csak a várakozások mutatója változott, a végleges érték 0,9 ponttal magasabb az előzetesnél.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás 3,3 százalékra nőtt az előző havi 3,0 százalékról, míg az ötéves inflációs várakozás 2,7 százalékon stagnált.
Richard Curtin, a felmérés vezetője az adatokhoz fűzött értékelésében kiemelte: bár a hangulatindex februári végleges értéke valamivel jobb volt az előzetesnél, a fogyasztók hangulata romlott januárhoz képest. A veszteség a várakozások romlásából és az alacsony, évi 75 ezer dollár alatti jövedelemmel rendelkező háztartások sanyarú helyzetéből adódik.
Lehet, hogy a legrosszabb már hátra van a járványból, de kevés fogyasztó számít olyan tartós és erőteljes gazdasági növekedésre, amely visszahozza a foglalkoztatási helyzetet a járvány előtti rendkívül pozitív szintre. Míg korábban a felsőfokú végzettségűek ítélték meg kedvezőtlenebből a kilátásokat, a februári felmérésben az alacsonyabb végzettségűek voltak borúlátóbbak, ami azt jelzi, hogy nagy veszteségeket szenvedtek el a járvány miatt - mutatott rá Curtin, hozzátéve, gyakran fordul elő, hogy azok, akiket a leginkább sújt a recesszió, akik a legnehezebb helyzetű szektorokban dolgoztak, a legnehezebben tudnak talpra állni a válság után.
A Michigan Egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready