Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szigorították a hatóságilag nem engedélyezett tüntetésekért járó büntetéseket Fehéroroszországban

Hétfőn hatályba lépett Fehéroroszországban a közigazgatási vétségekről szóló törvénykönyv, amely jelentős mértékben megszigorítja a hatóságilag nem engedélyezett tüntetések szervezéséért, illetve tartásáért járó büntetéseket.
A jövőben az, aki nem engedélyezett tüntetésen, sztrájkban, utcai felvonuláson és egyéb megmozduláson részt vesz, ilyet szervez, vagy arra nyilvánosan felszólít, átszámítva 336 ezer forintig terjedő pénzbírságra, közmunkabüntetésre vagy elzárásra számíthat. Korábban ezekért a vétségekért megrovás, elzárás vagy átszámítva 102 ezer forintig terjedő bírság volt kiszabható.
A bűnismétlőket átszámítva 672 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják, míg régebben ez az összeg 168 ezer forintig terjedt.
Az új szabályozás emellett lehetővé teszi a szülők megbírságolását abban az esetben, ha gyermekeik hatóságilag nem engedélyezett megmozduláson vettek részt. Ennek érdekében ki is terjesztették a fiatalkorúak közösségellenes tevékenységre történő rábírásáról szóló cikkelyt. A pénzbírság ebben az esetben átszámítva 102 ezer forintig terjed.
Növelték a törvényi előírások megsértése és a hatósági személy intézkedésével szembeni ellenállás esetében kiszabható büntetéseket is. A szabályszegők átszámítva 336 ezer forintig terjedő pénzbírságra, közmunkabüntetésre vagy elzárásra számíthatnak.
A törvény rendelkezéseket tartalmaz "zászlók, illetve szimbólumok törvénybe ütköző készítése és használata", valamint a személyes adatok illegális közzététele esetén kiszabható büntetések szigorításáról is.
Az ellenzéki jelképnek számító fehér, középen vörös csíkos zászlókat gyakran látni a rendszerellenes tüntetések résztvevőinek a kezében.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready