Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Új-Mexikóban is zöld utat kaptak a füvesek

Aláírta az egyesült államokbeli Új-Mexikó kormányzója helyi idő szerint hétfőn a marihuána "rekreációs célú" használatát engedélyező törvényt, ezzel november óta már a hetedik amerikai tagállamban vált legálissá a "rekreációs célú" kannabiszfogyasztás.
Michelle Lujan Grisham demokrata párti kormányzó leszögezte: az új szabályozás munkahelyeket teremt és növeli az állam bevételeit.
"Jó a dolgozóknak. Jó a vállalkozóknak. Jó a fogyasztóknak" - jelentette ki.
Hangsúlyozta továbbá, hogy a rendelkezés egyúttal "társadalmi igazságosságot is hoz majd", amelyért évtizedek óta küzdenek, kitérve a "kábítószerek kriminalizációja és az etnikai kisebbségeket ért hátrányok közti kapcsolatra". Hozzátette, hogy az új szabályozás révén körülbelül száz ember szabadulhat a börtönből, és helyiek ezreit törlik a bűnügyi nyilvántartásból.
A rendelet értelmében június 21-től minden 21 és annál idősebb ember termeszthet marihuánát az otthonában (fejenként hat tövet vagy háztartásonként tizenkettőt), és házon kívül birtokolhat 56 grammnyit.
A "rekreációs célú" marihuánát 2022 április elsejétől állami engedéllyel, kivetett jövedéki adóval is lehet majd árulni, az orvosi célú kannabisz pedig adómentes lesz.
Az aláíró ünnepségtől a törvényhozás republikánus tagjai távolmaradtak, jóllehet egyikőjük hasonló törvénytervezetet nyújtott be korábban, amely a szabadpiacra és a közbiztonságra helyezte a hangsúlyt.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready