Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:50 Jóval hidegebb lehetett az utolsó jégkorszak, mint eddig vélték22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szélsőséges- és nácitörvényt is megszavazott ma a fehérorosz felsőház

A fehérorosz parlament felsőháza jóváhagyta szerdán a szélsőségességek elleni harcról szóló törvény módosítását, amelynek célja az ország függetlenségének és területi egységének fokozottabb védelme - közölte szerdán a javaslatokat benyújtó főügyész.
Andrej Sved szerint a törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy az állam ne csak büntessen, hanem elsősorban megelőzzön, feltárjon, és csak ezen intézkedések után döntsön az érintettek felelősségre vonásáról.
A törvénymódosítás külön határidő meghatározását javasolja a "szélsőségesség jeleit mutató" szervezetek elleni - gyorsított eljárású - polgári perekben, és indítványozza bizonyos jelképek, tárgyak és információs termékek szélsőségessé nyilvánítását. Továbbá törvényben rögzít több büntetőjogi szakkifejezést, bővíti a "szélsőségesség" és a "szélsőséges anyagok" fogalmát, a belügyi szervekre ruházza a szélsőségesség ellen fellépő illetékesek tevékenységének összehangolását, és meghatározza a szélsőséges szervezetek betiltásának rendjét.
Az alsóház által korábban elfogadott törvénymódosítást még az elnöknek is alá kell írnia ahhoz, hogy jogerőre emelkedjen.
A főügyész benyújtott még egy törvényjavaslatot, amely a "nácizmus" rehabilitálásának tilalmáról szól. Idetartozik a "nácizmus dicsőítésének", a "nácizmust dicsőítő" - köztük külföldi - szervezeteknek, valamint ezek finanszírozásának a tilalma.
Sved úgy fogalmazott: a "nácizmus" megjelenése része annak a "hibrid, információs háborúnak", amelyet Fehéroroszországgal szemben folytatnak, s amelynek célja a "hatalomátvétel, Fehéroroszország függetlenségének megsemmisítése".
Az utóbbi tervezetet az alsóház korábban szintén jóváhagyta, jelenleg az elnök aláírására vár.
Az augusztus 9-i fehéroroszországi elnökválasztást az országot hosszú ideje irányító Aljakszandr Lukasenka nyerte meg a hivatalos adatok szerint a szavazatok 80,1 százalékával. Az ellenzék csalást kiáltott, Lukasenkát mások mellett az Európai Unió sem ismeri el törvényes államfőnek. A választás után hosszú ideig hetente tartottak tiltakozó megmozdulásokat, amelyeket a biztonsági erők brutálisan levertek. Több mint 30 ezer tüntetőt tartóztattak le, több tiltakozó életét vesztette, további százak pedig megsebesültek a megmozdulások során.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready