Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nekifutásból aggódik a sajtószabadságért az uniós főképviselő

Az információhoz jutás jogának érvényesülését, a sajtó szabadságát és függetlenségét, valamint a szólásszabadságot mindenhol elő kell mozdítani és meg kell védeni - jelentette ki az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője vasárnap, a sajtószabadság május 3-i világnapja előtt.
Josep Borrell az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, a sajtó szabadsága veszélyben van, a független és szabad média védelme minden eddiginél fontosabb.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy az újságírók munkakörülményei egyre kedvezőtlenebbek, növekvő pénzügyi és politikai nyomást tapasztalnak, megfigyelésnek, önkényes fogva tartásnak, erőszaknak vannak kitéve munkájuk miatt. Tájékoztatása szerint az UNESCO legfrissebb adatai azt mutatják, hogy 2020-ban és azóta legalább 76 újságírót öltek meg, sokakat letartóztattak, zaklattak vagy fenyegettek meg világszerte. Különös aggodalomra ad okot az újságírónőket érő nemi alapú erőszak - emelte ki.
Kijelentette: a sajtószabadság alapvető érték az Európai Unió számára, a média szabadsága és az újságírók biztonsága kiemelt prioritás. Az EU ezért számos intézkedést hozott az újságírók, a független média és a hamis információk erjedése elleni küzdelem támogatására a világ számos országában a világjárvány kapcsán is. Hangsúlyozta: az EU eltökélt szándéka, hogy még többet tegyen a média szabadságáért Európában és külföldön. Célja egyebek mellett a főbb médiaplatformok elszámoltathatóvá téltele azért, hogy felületeik tisztességesebbek, biztonságosabbak és átláthatóbbak legyenek.
"Folytatjuk az álhírek elleni küzdelmet és partnereinkkel hatékony eszközöket keresünk a független média támogatására" - fogalmazott.
Hangsúlyozta továbbá, hogy az EU továbbra is felszólal a véleménynyilvánítás korlátozása és a cenzúra minden formája ellen. (De szép demokrata szavak! Biztosan ezért kell nekünk is Amerikából működnünk... - a szerk.) A sajtószabadság a demokratikus társadalmak sarokköve, az állampolgárok számára biztosítani kell a megbízható információkhoz való hozzáférést tudatos döntéseik meghozatala érdekében. A sajtószabadság biztosítása mindenki számára biztonságot jelent - tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.
(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready