Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az örmény parlament nem erősítette meg Pasinjánt miniszterelnöki tisztségében

Az örmény parlament hétfői rendkívüli ülésén nem erősítette meg Nikol Pasinján ügyvezető miniszterelnököt a kormányfői tisztségében, megnyitva az utat ezzel az előrehozott választás előtt.
A helyi média által élőben közvetített parlamenti ülésen Ararat Mirzoján házelnök közölte, hogy a 132 tagú testület jelen lévő képviselői közül egy szavazott Pasinjánra, hárman ellene, hetvenöten pedig tartózkodtak, és ezzel nem választották meg a miniszterelnöki posztra.
A parlament május 10-én ül össze, hogy ismét szavazzon a miniszterelnök személyéről. Az ország törvényei szerint ugyanis, ha másodjára sem sikerül megválasztani a kormányfőt, úgy az államfő - jelenleg Armen Szárkiszján - feloszlatja a parlamentet, és új választást ír ki.
Pasinján a nap folyamán figyelmeztetett: ha az ellenzék megszegi a megállapodást, és saját kormányfőjelöltet állít a második voksoláson, úgy a képviselői helyek többségével rendelkező, kormányzó Én Lépésem frakció saját miniszterelnök-jelöltet fog beterjeszteni és megválasztani.
Nikol Pasinján április 25-én mondott le tisztségéről, de ügyvezető kormányfő marad a június 20-ra kitűzött parlamenti választásig.
Örményországban súlyos belpolitikai válságot idézett elő, hogy a kormányfő 2020 novemberében kapitulációval felérő, Örményország számára igen kedvezőtlen feltételeket tartalmazó tűzszüneti megállapodást írt alá, miután Azerbajdzsán az általa indított háborúban jelentős területeket foglalt el a vitatott hovatartozású, jogilag Azerbajdzsán részét képező, de túlnyomórészt örmények lakta Hegyi-Karabah enklávéban. Az örmény és az azeri haderő közötti, szeptember 27-től november 9-ig tartó harcokban hatezer ember vesztette életét.
Pasinján - aki a történtek ellenére továbbra is népszerű, elsősorban a kis településeken - március 18-án jelentette be az örmény államfővel és a három parlamenti frakció képviselőivel tartott konzultációk után, hogy június 20-án előrehozott választást tartanak, hogy véget vessenek a belpolitikai válságnak.
A tűzszüneti megállapodás aláírása után tüntetéssorozat kezdődött Örményországban, a tüntetők Pasinján távozását követelték. A tiltakozó megmozdulások az előrehozott parlamenti választás kihirdetése után is folytatódtak. A tiltakozók szerint a kormányfőnek nem lenne szabad indulni a választáson, hanem egyszer s mindenkorra távoznia kellene a politikából.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready