Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az örményországi orosz csapatok erődített állásokat létesítettek az azeri határon

Az Örményországban állomásozó orosz csapatok két erődített állást alakítottak ki az azeri határ mentén "további biztonsági garanciaként" a tavalyi hegyi-karabahi konfliktus nyomán - közölte hétfőn Nikol Pasinján örmény ügyvezető kormányfő.
"A 102. orosz katonai bázis két erődített állást hozott létre a Szjunik régióban" - mondta Pasinján a parlamentben mondott beszédében. "Ez egy pótlólagos biztonsági garancia nemcsak a Szjunik régió, de Örményország egésze számára" - hangsúlyozta a hegyi-karabahi konfliktus kezelése miatt nagy belpolitikai nyomás alá került Pasinján, akit hétfői rendkívüli ülésén az örmény parlament nem erősített meg kormányfői tisztségében, megnyitva az utat ezzel az előrehozott választás előtt.
Moszkva szoros szövetségesi viszonyt ápol Jerevánnal, s ennek keretében támaszpontot tart fenn Örményország északnyugati felében. Az Örményország második legnagyobb városában, Gjumriban található, 1995-ben létrehozott bázison jelenleg mintegy 3000 orosz katona szolgál.
Vagarsak Arutjunján örmény védelmi miniszter február végén közölte, hogy hazája szívesen venné a területén található orosz katonai bázis kiterjesztését, illetve orosz csapatok telepítését a déli Szjunik régióban, amely Azerbajdzsán és az azeri exklávé, Nahicseván között található. Örményország ugyanis attól tart, hogy Azerbajdzsán akár Jereván egyetértése nélkül is folyosót nyitna a dél-örményországi Szjunik régión keresztül a területileg tőle elkülönült nahicseváni exklávéhoz. Ilham Aliyev azeri elnök április 20-án az azeri állami televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy Örményország akaratától függetlenül is megvalósítja a folyosó tervét, a jereváni vezetés ellenállása esetén pedig kész ezt a kérdést akár erővel is megoldani.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready