2021. június 22., kedd, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Tizenhárom EU-tagállam állított ki degenerációs bizonyítványt magáról18:45 Toroczkai: a hatalom a cigánybűnözők oldalára állt Jászapátiban18:27 Forróság és sivatagi por érkezik Afrika felől17:55 "Boylove" példája is mutatja, mennyit ér a pedofilok esetében a felfüggesztett17:41 Utolsó útjára kísérték Jankovics Marcellt17:10 "Ha szóltok a rendőröknek, beveszek egy viagrát, és megerőszakollak!"17:02 A müncheni helyett más stadionokat világítanak ki az érzékenyítésbe teljesen belehülyült németek16:34 Szabadlábra kerül az áldozatát megerőszakoló, majd elevenen megégető cigánybűnöző16:12 "Precedens nélküli": a Vatikán a buzivédő törvénytervezet módosítására szólította fel az olasz kormányt15:38 Tarsolykincsekből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban15:10 Észak-Koreába továbbra sem mer belépni a vírus14:51 Medve támadott meg egy turistacsoportot Szibériában14:20 0,9 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács14:00 Putyin egy német lapban: a Vörös Hadsereg hősei megmentették Európát, beteljesítve nemes felszabadító küldetésüket13:44 A nap, amikor le kell írnunk: hiszünk egy DK-snak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Ezt még ki meri mondani Le Pen: "az utcai bűnözés 90 százalékban a bevándorlóknak, vagy bevándorló hátterű embereknek tudható be"

Reklám

Az állam tekintélyének visszaállítását tűzte ki célul a radikális jobboldali Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője abban az esetben, ha jövőre elnökké választják a franciák. A politikus ezt egy olyan rendőr halála kapcsán jelentette ki, aki kábítószer-ellenes razzia közben vesztette életét a dél-franciaországi Avignonban.
"A következő köztársasági elnöknek meg kell testesítenie a tekintélyt, és én egy olyan elnök leszek, aki az állam tekintélyének a visszatérését és helyreállítását fogja megtestesíteni egy olyan elnökkel szemben, aki szüntelenül az engedékenységről tesz tanúbizonyságot, megelégszik a rend hiányának egyfajta formájával, s ennek minden francia az áldozata" - fogalmazott csütörtökön Marine Le Pen a júniusi regionális választások kampányának keretében tartott sajtótájékoztatóján Bretagne-ban.
"Az állam tekintélyének szétesése soha nem látott szintre jutott. A bűnözők már nem félnek meggyilkolni egy rendőrt. Ma már nincs egyetlen olyan hely sem Franciaországban, ahol biztonságban érezné magát az ember" - mondta a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje.
"Az avignoni tragédiát nem egyedül a kábítószer-kereskedelem okozta, hanem a tömeges bevándorlás is" - fejtette ki a politikus. "Ahhoz, hogy negyedeinket ismét uralni tudjuk, először is a migrációt kell leállítani, és eszközöket kell biztosítani az igazságszolgáltatásnak és a rendőrségnek" - tette hozzá.
A politikus - a Valeurs Actuelles című lap tudósítása szerint - azt mondta: "a migrációs hullámok teremtik meg a bizonytalanság és az iszlamizmus talaját".
Kijelentette: "türelmetlenül" várja az elkövető "profiljának" megismerését. Mint mondta: "mindig ugyanazokat az arcéleket látjuk, szembe kell már nézni a realitásokkal". Rámutatott: az utcai bűnözés 90 százalékban a bevándorlóknak, vagy bevándorló hátterű embereknek tudható be, akik "olyan negyedekben élnek, vagy onnan jönnek, ahol nem a jog rendje uralkodik". Hangsúlyozta ugyanakkor: nem gondolja, hogy "minden bevándorló bűnöző".
Marine Le Pen szerint olyan embernek, aki rendőr életére tört, "soha nem szabadna kiszabadulnia a börtönből".
Szerda este Avignonban gyilkoltak meg egy rendőrt, amikor társaival együtt kábítószer-elosztó helyen razziáztak. A helyszínen tartózkodók igazoltatása közben egy férfi többször rálőtt a 36 éves rendőrre, aki a helyszínen meghalt. A többi rendőr visszalőtt, de nem sikerült az elkövetőt előállítaniuk, miután az rollerral elmenekült. A rendőrség azóta is nagy erőkkel keresi. Gérald Darmanin belügyminiszter szerda este a helyszínre látogatott, találkozott az akcióban részt vett rendőrökkel, és a rendőri szakszervezetek képviselőivel.
Cécile Helle, Avignon polgármestere az AFP hírügynökségnek elmondta: a város térfigyelői kameráinak felvételei alapján a rendőrség megpróbálja azonosítani az elkövetőt.
A rendőrgyilkosság azután történt, hogy Emmanuel Macron államfő áprilisban a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelmet jelölte meg prioritásként, mert szerinte az önálló gazdasági hálózatot jelent, és az erőszak növekedésének egyik fő oka. Azóta a rendőrség rendszeresen razziázik a feltételezett kábítószer-elosztó helyeken.
A bűnügyi rendőrség dél-franciaországi vezetője, Eric Arella szerint, "a narkobanditizmus egyre több lázongást okoz" a dél-franciaországi nagyvárosok, köztük például Montpellier, Avignon, vagy Perpignan hátrányos helyzetű negyedeiben, ahol a lakosság több mint fele a szegénységi küszöb alatt él, és az átlagosnak sokszorosa a munkanélküliség.
Az Elabe közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a jövő évi választások előtt a franciákat leginkább a munkanélküliség és a vásárlóerejük kérdése (31 százalék) foglalkoztatja, és rögtön ezután következik a közbiztonság problémája (30 százalék), ezért várhatóan ezek a témák határozzák meg a jövő évi elnökválasztási kampányt.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready