2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Olyasmit kér az ENSZ-főtitkár a zsidóktól, amit hírből sem ismernek

Reklám

Az ENSZ főtitkára "maximális önmérsékletre", illetve a gyülekezési szabadság tiszteletben tartására szólította fel Izraelt a jeruzsálemi összecsapásokkal kapcsolatban, amelyek vasárnap is folytatódtak.
"António Guterres főtitkár mély aggodalmának adott hangot a megszállt Kelet-Jeruzsálemben folytatódó erőszakkal és egyes palesztin családok lehetséges kilakoltatásával kapcsolatban" - írta közleményében Stéphane Dujarric szóvivő.
"Felszólította Izraelt a kilakoltatások és a lebontások leállítására" - tette hozzá, a szent helyekre vonatkozó status quo megőrzését sürgetve. Diplomáciai források szerint a téma napirenden lesz hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.
Vasárnap a jordániai kormány élesen elítélte az izraeli rendőrség és különleges erők "barbár cselekedeteit", miután immár a harmadik egymást követő napon ismét összecsapások voltak a rendfenntartók és palesztinok között Jeruzsálemben vasárnap, amelyekben tucatnyian megsebesültek.
Az Egyesült Államok újfent "súlyos aggodalmát" fejezte ki a helyzettel kapcsolatban. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó izraeli hivatali partnerével folytatott telefonbeszélgetésében megfelelő intézkedések meghozatalára szólított fel a nyugalom megőrzése érdekében a város keleti felének 1967-es elfoglalását ünneplő, hétfői Jeruzsálem-nap előtt.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette: országa "nem fogja hagyni, hogy bármilyen szélsőségesek destabilizálják a békét Jeruzsálemben, felelősségteljes és határozott módon be fogják tartatni a törvényt és meg fogják őrizni a rendet".
Az Al-Aksza mecsetnél folytatott esti imádkozásról távozó muzulmánok vasárnap köveket és palackokat dobáltak a rendfenntartók felé, akik tömegoszlató fegyvereket vetettek be. Tüntettek az izraeli Héber Egyetem arab hallgatói, illetve tiltakozások voltak Haifában is. Az összecsapások kevésbé voltak hevesek, mint pénteken és szombaton, sokan azonban az erőszak fokozódásától tartanak. A Gázai övezetből vasárnap négy rakétát lőttek ki Izraelre, egyik sem talált célt. Az izraeli hadsereg válaszul az övezetet irányító Hamász több állását megtámadta.
Az al-Aksza mecset Mekka és Medina után az iszlám harmadik legszentebb helyének számít.
Idén fokozza a ramadán idején szokásos feszültséget, hogy hétfőre ígért ítéletet a legfelsőbb bíróság a Sejk Dzsarra lakónegyedben folyó kilakoltatások ügyében. Itt zsidó telepesek az utóbbi években felvásároltak számos épületet, valamint jogi úton megkérdőjelezték számos palesztin család tulajdonjogát évtizedek óta lakott otthonaikhoz, és régebbi zsidó tulajdonosokra hivatkozva elkezdték kiköltöztetésüket.
Jeruzsálem vitatott hovatartozása a palesztin-izraeli konfliktus egyik legfőbb nyitott kérdése. Az izraeliek Jeruzsálem egészét saját fővárosuknak nyilvánították, beleértve a város 1967-ben elfoglalt keleti szektorát is, míg a palesztinok Kelet-Jeruzsálemet szeretnék megtenni a Ciszjordániából és a Gázai övezetből létrehozni vágyott önálló államuk fővárosává.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready