2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:18 Nem is értjük: Budapestre jön egy szivárvány-karszalagos néger, és attól tart, hogy nem fogunk örülni neki16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újrainduló szörnygyártás: ismét kötelező lesz a "nemváltó" műtétek elvégzése az Egyesült Államokban

Reklám

Ismét kötelező lesz a "nemváltó" műtétek elvégzése az Egyesült Államokban, ugyanis az egészségügyi minisztérium mostantól védelmet nyújt a "szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló" - az egészségügyben eddig jogszerűnek számító - megkülönböztetés ellen - jelentette be hétfői közleményében a tárca.
"A félelem a megkülönböztetéstől az egyéneket az ellátás mellőzésére késztetheti, amelynek súlyos negatív egészségügyi következményei lehetnek" - beszélt mellé Xavier Becerra egészségügyi miniszter. "A tárca álláspontja szerint mindenkinek - beleértve az "LMBTQ-személyeket" is - hozzá kell férnie az egészségügyi ellátáshoz, diszkriminációtól mentesen" - tette hozzá.
2020-ban a Trump-adminisztráció úgy döntött, hogy eltörli az Obama-kormány "transzneműekre" vonatkozó - "nemi megkülönböztetés elleni" - védelmét az egészségügyben. Ez azt jelentette például, hogy az előző kabinet az embereket biológiai nemük alapján férfiként vagy nőként határozta meg. Ezzel szemben az Obama-korszak szabályozása az emberi nemeket úgy határozta meg, hogy
az ember belső nemi érzete, amely lehet férfi, nő, egyik sem, vagy pedig a férfi és a nő kombinációja.
A Trump-kormányzat rendelkezései azt is lehetővé tették, hogy a kórházak és a biztosítók a vallásszabadságra hivatkozva megtagadhatták például a "nemváltó" műtétek elvégzését. Az Obama-adminisztráció szabályozása szerint azonban ezeket az "egészségügyi" beavatkozásokat kötelezővé lehetett tenni a kórházak számára.
Becerra szerint a Biden-adminisztráció új döntése igazodik az amerikai legfelsőbb bíróság tavalyi döntéséhez. Akkor egy munkahelyi "diszkriminációs" ügyben megállapították, hogy a munkahelyi nemi megkülönböztetés elleni szövetségi törvények védik a saját nemükhöz vonzódókat és a "transzneműeket" is.
Az egészségügyi minisztérium szerint "az egészségügyi ellátásban előforduló diszkrimináció hatással van az egészségügyi eredményekre", ugyanis egyes felmérések azt mutatják, "a diszkriminációval szembesülő LMBTQ-emberek negyede elhalasztotta vagy elkerülte a szükséges orvosi ellátást a további megkülönböztetéstől való félelem miatt". "Senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés az orvosi szolgáltatások igénybevételekor" - hangoztatta Rachel Levine, egészségügyi miniszterhelyettes. "A minisztériumunk küldetése, hogy minden egyes amerikai egészségét és jólétét javítsuk, nemi identitásuktól vagy szexuális irányultságuktól függetlenül" - tette hozzá.
Rachel Levine az első "transznemű" (és még persze zsidó is), aki az Egyesült Államok szövetségi kormányában magas tisztséget kapott. Az 1957-ben született gyermekgyógyász az élete nagy részét Richard L. Levine néven, férfiként élte le. Két gyermeke is született, majd "úgy döntött, hogy nevet és nemet változtat"...
Zoom
A hétfői döntés értelmében az egészségügyi minisztérium jogi osztálya ismét kivizsgálja a "szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló diszkriminációs panaszokat", és a kórházak, klinikák, illetve más egészségügyi szolgáltatók kormányzati szankciókkal sújthatók, amennyiben bebizonyosodik, hogy törvényt sértettek.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready