Körülbelül 1500 rakétát lőttek ki a héten Izraelre fegyveres szervezetek a Gázai övezetből - közölte csütörtökön az izraeli hadsereg.
Szerda reggel még arról számolt be az övezetet kormányzó Hamász és az Iszlám Dzsihád, hogy mintegy 1000 rakétát lőttek ki addig Izraelre.
Csütörtökre virradóra a jelenlegi konfliktus során először Izrael északi részében is megszólaltak a légvédelmi szirénák. Eddig csak az ország központi és déli régiói voltak veszélyben.
Helyi sajtóhírek szerint eközben a ciszjordániai Náblusz közelében egy palesztin életét vesztette izraeli katonákkal való összetűzés során.
Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerda este telefonon beszélt Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, és elítélte a Hamász rakétatámadásait, illetve a feszültség csillapítását sürgette.
A három legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines, a United Airlines és a Delta a fokozottabb biztonsági kockázatok miatt felfüggesztette csütörtöki izraeli járatait.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában Tunézia, Norvégia és Kína pedig nyilvános ülést kezdeményezett péntekre a konfliktus ügyében, amelyen a tervek szerint a két fél, Izrael és a palesztinok képviselői is részt vennének.
(MTI korrigálva)