2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az örmény kormányfő szerint nő a feszültség a határon, az azeri elnök állítja: minden a legnagyobb rendben

Reklám

Nikol Pasinján ügyvezető örmény kormányfő hétfőn azt állította, hogy nő a feszültség az örmény-azeri határon, egyes szakaszokon agressziót követnek el az azeri katonák, Ilham Aliyev azeri elnök szerint viszont stabil a helyzet.
Pasinján szerint vasárnap késő éjszakába nyúlóan tárgyaltak a határhelyzetről az azeri féllel, és a megbeszélések szerdán folytatódnak.
Egyetlen témájuk van a tárgyalásoknak, mégpedig az, hogy az azeri katonáknak el kell hagyniuk Örményország területét - tette hozzá az örmény nemzetbiztonsági tanács hétfői ülésén.
"Ez eddig nem történt meg, és mi válságosnak ítéljük meg a helyzetet, amely veszélyt jelent Örményország szuverenitására, stabilitására és területi épségére nézve" - mondta Pasinján. A politikus később a Facebook-oldalán ezt azzal toldotta meg, hogy a testület ülése után nőtt a feszültség a határon, és az azeri erők egyes szakaszokon agressziót követnek el. Pasinján szerint Jereván álláspontja ebben a kérdésben változatlan: az azeri erőknek el kell hagyniuk az ország területét. Szerinte politikai eszközökkel kell megoldást találni erre a problémára, de ha ez eredménytelen lesz, akkor Örményországnak "katonai-politikai eljárásokhoz kell folyamodnia".
Ilham Aliyev azeri elnök ezzel szemben hétfőn, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt tájékoztatva, stabilnak nevezte az azeri-örmény határhelyzetet. Hozzátette, hogy a határ pontosítása zajlik, de az örmények helytelenül reagálnak rá. Aliyev szerint Jereván azzal, hogy múlt pénteken a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez (ODKB) fordult az ügyben, megpróbálja teljesen alaptalanul nemzetköziesíteni a kérdést. "A határon nem történt semmilyen összetűzés, a helyzet stabil, folytatódnak a tárgyalások" - idézte az elnöki hivatal Aliyevet.
Az ODKB-t Oroszország vezeti, tagországa még Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán.
Az örmény védelmi minisztérium múlt szerdán közölte, hogy aznap kora reggel az azerbajdzsáni fegyveres erők megpróbáltak határkiigazítást végrehajtani Szjunik megye határ menti térségében, 3 és fél kilométer mélyen behatoltak örmény területre, majd az örmény egységek közbelépésére meghátráltak. Baku visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy az azeri erők csupán Azerbajdzsán határait erősítették meg. Egységeik visszatértek korábbi állásaikba, áldozatokról nem érkezett jelentés. A határhelyzet rendezéséről tárgyalások kezdődtek.
A tavaly ősszel lezajlott hegyi-karabahi fegyveres konfliktus után, amikor hét, Hegyi-Karabahhoz közeli körzet visszakerült Baku ellenőrzése alá, az örmény-azeri határ "áttolódott" közvetlenül az örmény Szjunik megyéhez.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready