Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn éles szavakkal bírálta Ausztriát, amiért szolidaritást vállalt Izraellel.
"Elátkozom az osztrák államot, amely izraeli zászlókat függesztett ki a kancellár hivatalára. Egy terrorista ország zászlóinak kifüggesztése az állami intézményekre egyet jelent a terror támogatásával. Ausztria biztosan azt akarja, hogy a muszlimok fizessék meg az árát annak, hogy népirtást követett el a zsidókkal szemben" - hangoztatta Erdogan, akit a CNN Türk állami televízió idézett. Hozzátette, hogy
a többi ország, amely támogatásáról biztosította Izrael Gázai övezetben folytatott tevékenységét, olyanként fog bevonulni a történelembe, aki segítséget nyújtott gyerekek lemészárlásához.
Íme ezen országok, köztük hazánk:
Zoom
Mi lesz most a nagy szerelemmel? Ha választani kell, az isteni ajándékok hátsója illatosabbnak fog tűnni...
Zoom
Sebastian Kurz osztrák kancellár és Alexander Schallenberg külügyminiszter pénteken elítélték a Gázai övezetből Izrael területét érő rakétatámadásokat, és szolidaritásuk jegyében izraeli zászlókat vontak fel a kancellár hivatalának és a külügyminisztérium épületére. Schallenberg ezt Ausztria terrorizmussal szembeni következetes kiállásával indokolta.
Zoom
Fotó: Helmut Fohringer/EPA
Az ankarai külügyminisztérium a nap folyamán elutasította Karl Nehammer osztrák belügyminiszter Törökországot bíráló kijelentéseit. Nehammer hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Ankara "dicstelen" szerepet játszik az izraeli-palesztin konfliktusban, tovább mérgesítve az amúgy is kiélezett helyzetet.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: