Még csak fel sem vetette, hogy bármilyen felelősségük lenne a konfliktus fellángolásában, holott, mint ismeretes, az összecsapások akkor törtek ki a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél - amely az iszlám vallás harmadik legszentebb helyének számít -, amikor izraeli rendőrök behatoltak a Templom-hegyre. A rablóállam ráadásul most lakoltat ki palesztin családokat Kelet-Jeruzsálem egyik negyedéből, mert lakásaikat és telkeiket a zsidók a "magukénak tartják".
Zoom
Nem véletlenül akkor történik mindez, amikor már az ötödik választást kell kiírni, mert Netanjahu nem képes kormányt alakítani. Na most majd képes lesz, csak hagyja még, hogy lehulljon néhány, többségében ártalmatlan rakéta, hadd szomjazzák a bosszút a fajtársak - amúgy sem idegen érzés ez tőlük -, és akkor majd a győzedelmes megtorló jól megvédi őket. És a következő választás már biztos jobban sikerül majd.
Vessük ezt össze pártunk és kormányunk "helyzetértékelésével", azaz undorító seggnyalásával egyoldalúságával, melyet az MTI közvetített:
Magyarország a leghatározottabban elítéli egyes palesztin terrorszervezetek Gázából elkövetett legújabb rakétatámadásait izraeli városok ellen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebookon.
Szijjártó Péter azt írta, "teljes szolidaritásunkat fejezzük ki Izraellel és elismerjük az önvédelemhez való jogát".
Hangsúlyozta, hogy a civilek elleni értelmetlen erőszaknak azonnal véget kell vetni.