2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A Mazsihisz vezetése az anyaállam nagykövetével szurkolt a "megtámadott Izraelnek" a Jeruzsálem parkban

A magyarországi zsidó közösség szolidaritásáról biztosította Izraelt Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön Budapesten.
Zoom
Fotók: Fb/Mazsihisz
A I. kerületi Jeruzsálem parkban tartott megemlékezésen Heisler András úgy fogalmazott: "a magyarországi zsidó közösség tagjaiként szolidárisak vagyunk a megtámadott Izraellel, elismerjük az ország önvédelemhez való jogát, és a Mindenhatóhoz fordulva imádkozunk a békéért".
Zoom
Azt mondta: Jeruzsálem Izrael fővárosa, egyben a három legnagyobb monoteista világvallás szent helye, és ma ezt a szent helyet "terroristák gyilkos rakétákkal támadják".
Zoom
Ezekben a napokban, amikor "zaklatottság", "harag" és "gyász uralkodik a Közel-Keleten, mi, "magyar" zsidók újra ki tudjuk nyitni a zsinagógáinkat, hogy együtt kérjünk áldást Izrael nyugalmára és csendjére, minden gyermek életére" és mindenkire, aki a békéért harcol - tette hozzá Heisler András.
Zoom
Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete azt mondta, "húsz éve támadja a Hamasz terrorszervezet Izraelt".
Nincs olyan ország a világon, amely eltűrné ezt, és Izrael is elkötelezett a mellett, hogy garantálja állampolgárai biztonságát.
A nagykövet megköszönte a magyar kormánynak, hogy kiáll Izrael önvédelemhez való joga mellett, és köszönetet mondott a magyarországi zsidó közösségnek is, amiért kifejezik szolidaritásukat Izrael állammal és polgáraival.
Zoom
A megemlékezés végén Verő Tamás főrabbi mondott imát Izrael és a világ békéjéért.
Frissítés: "természetesen" a kormány is képviseltette magát:
Zoom
Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete, Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára és Heisler András, a Mazsihisz elnöke (b-j) (fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready