2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Putyinnak ma is eszébe jutott a nácizmus

A náci Németország eszméire emlékeztet az az ukrán törvénytervezet, amely tősgyökeres és nem tősgyökeres népekre osztja Ukrajna lakosságát - jelentette ki Vlagyimr Putyin orosz elnök egy a Rosszija 1 és a Rosszija 24 televízióban szerda este bemutatott interjúban.
"Maga az emberek őslakosokra, első- és másodosztályú és egyéb kategóriákba való besorolása egészen pontosan a náci Németország elméletére és gyakorlatára emlékeztet" - mondta az orosz elnök az Ukrajna tősgyökeres népeiről szóló törvényjavaslatot kommentálva, amely az oroszokat nem sorolja ebbe a kategóriába.
Putyin hangsúlyozta, hogy "negatívan" viszonyul a kezdeményezéshez.
Orosz külügy: a Mladic-fellebbezés elutasítása a hágai intézmények elfogultságának bizonyítéka
A boszniai szerb hadsereg volt parancsnoka, Ratko Mladic fellebbezésének hágai elutasítása azt bizonyítja, hogy elfogultak a volt Jugoszláviában elkövetett bűncselekmények feltárásáért és az értük való felelősségre vonásért felelős nemzetközi intézmények - írta szerdán kiadott állásfoglalásában Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
Zaharova arra reagált, hogy a Büntető Törvényszékek Nemzetközi Maradék Mechanizmusa (IRMCT) fellebbviteli kamarája kedden elvetette a népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 2017-ben elítélt Ratko Mladic fellebbezését. A testület megerősítette a "Balkán mészárosának" is nevezett volt boszniai szerb hadseregparancsnok életfogytig tartó szabadságvesztését elrendelő ítéletet.
Zaharova szerint ez a verdikt különösen képmutatónak tűnik azt követően, hogy a hágai igazságszolgáltatás bosnyák, horvát és koszovói katonákat is felmentett. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az IRMCT és elődje, a volt Jugoszlávia ügyében illetékes Nemzetközi Büntető Törvényszék a Mladic ügyében lefolytatott eljárás során tényeket és történelmi összefüggéseket hagyott figyelmen kívül, és aláásta a konfliktus következményeinek rendezésre és a bizalom helyreállítására irányuló erőfeszítéseket a Balkánon.
A szóvivő rámutatott, hogy az eljárás során többször megsértették a Mladicot őrizetesként megillető jogokat. Egyebek között évekig nem biztosítottak számára megfelelő orvosi ellátást és elutasították az oroszországi vagy szerbiai gyógykezelés miatti ideiglenes szabadon bocsátására vonatkozó kérelmek.
"Abból indulunk ki, hogy a Maradék mechanizmus volt Jugoszláviát érintő tevékenységének a lehető leghamarabb le kell zárulnia, ami után lezárulhat a nemzetközi büntető igazságszolgáltatás történetének ez a szégyenletes fejezete" - írta Zaharova.
A Büntető Törvényszékek Nemzetközi Maradék Mechanizmusa (IRMCT) az ENSZ Biztonsági Tanácsa által 2010-ben létrehozott nemzetközi bíróság a volt Jugoszláviával foglalkozó Nemzetközi Büntető Törvényszék (ICTY) és a Ruandai Nemzetközi Büntető Törvényszék (ICTR) e bíróságok megbízatásának teljesítését követően.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready