Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban - közölték palesztin és izraeli hivatalos források.
"Az izraeli erők két terroristát akartak kézre keríteni, akik fegyveres támadásokat követtek el. Egy palesztin tüzet nyitott a katonákra, amire válaszul lelőtték. Ezután tűzpárbaj alakult ki a katonák és palesztin fegyveresek között, s ebben meghalt további két palesztin" - közölte az AFP hírügynökséggel egy meg nem nevezett izraeli biztonsági forrás, miközben a Wafa palesztin hírügynökség is beszámolt a három palesztin lelövéséről.
Az eset a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenín városban történt.
A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint a palesztin biztonsági erők két tagját, valamint egy harmadik palesztint lőttek le az izraeliek.
Az izraeli erők rendszeresen hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában palesztinok ellen, de ritkán fordul elő, hogy a palesztin hatóság biztonsági embereivel kerülnek összetűzésbe. Valójában a palesztin biztonságiak együttműködnek az izraeli erőkkel a rend fenntartásában - jegyezte meg a Reuters.
Egy meg nem nevezett izraeli forrás később közölte, hogy ha palesztin biztonságiakat lőttek le a katonák, akkor valami tévedés történhetett. Az eset körülményei még nem tisztázottak.
(MTI nyomán)