2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka, Nimród napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:00 Összeállítás a cigányok által elkövetett magyargyilkosságokról (2006-2021)20:50 Irán támadta meg a teherhajót, mert Izrael azt mondja20:44 Kétségbeesett meztelenkedés - Heti progresszió (XCI. rész)20:21 Kommentár a választási előjáték kapcsán20:07 Törökország bekérette a görög nagykövetet, mert lelőttek egy török állampolgárt a két ország határán19:28 Az augusztusi Duo Gladii Szent István királyunk előtt tiszteleg18:54 Trükkös brit kormányzati honlapot buktatott le az Independent 18:29 Iohannis ma egy kicsit szásszá vedlett17:52 Az erős kánikula egyelőre nem tér vissza16:50 Árulkodó levelet küldtek Bidennek az ukránok16:25 Katasztrófavédelem: a cserepes virágokat, szerszámokat vigyük fedett helyre16:19 Tizennyolc dollár egy gyilkosságért: ötszörösére nőtt a Burkina Fasó-i gyermekkatonák száma15:46 Lazítanak Romániában és Erdélyben15:20 Tűzoltók százai küzdenek az Olaszország déli részén tomboló erdőtüzekkel14:59 Ezt a szíriai kormányt sem fogja nagyon elismerni a Nyugat
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Izraeli szatirikus műsor: Bibi és Sára elbarikádozza magát a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencián

Reklám

A maszkírozott színészek alakította Binjámin Netanjáhu bukott izraeli miniszterelnök, a színfalak mögött komoly hatalommal bíró kedves felesége, Sára-Szúrele és a botrányhős fiuk, Jáir elbarikádozza magát a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencián. Molotov-koktélt eszkábálnak, az őröket túszként foglyul ejtik, megkötözik, s elhatározzák, hogy inkább magukra robbantják a rezidencia épületét, de nem távoznak onnan – olvasható a Keset 12 televízió sugározta szatirikus műsor történetét ismertető kritika a Válláh!Hádásot című újságban.
Zoom
Molotov-koktélt készítő Bibiné és a Balfourt elbarikádozó Bibi (videóképek)
A felvezetőben röviden leírt történet természetesen csak szatirikus színészi jelenet, de jól kifejezi azt az elkeseredett küzdelmet, amelyet 12 esztendei kormányzás után a miniszterelnöki bársonyszékből éppen a napokban távozni kényszerült Binjámin Netanjáhu vív foggal-körömmel.
Az Erec Nehederet (Nagyszerű ország) című, 2003 óta rendszeresen jelentkező televíziós műsor az izraeli, s kisebb mértékben a nagyvilág politikai életének szereplőit a szatíra eszközeivel kívánja kifigurázni. Legutóbb a szó szerint a szabadságáért küzdő, korábban büntető eljárás alá vont Binjámin Netanjáhu, az ország ügyeit a színfalak mögül befolyásoló neje, Szárá és léhűtő fiuk, Jáir került műsorra.
Zoom
Bibiné kiordít az ablakon: „A Balfour (utcai rezidencia) örökké megmarad!”
A nyugat-jeruzsálemi Balfour utcában levő miniszterelnöki rezidencián játszódó jelenetben a család homokzsákokkal barikádozza el magát: Bibi rakja a homokzsákokat, miközben az asszony, Szúrele az otthonukban felhalmozott pezsgősüvegekből gyors mozdulatokkal Molotov-koktélokat készít. A pezsgősüveget hosszú szivarral dugaszolja le. A miniszterelnöki rezidencián a Netanjáhu család túszként tartja fogva a megkötözött biztonsági őröket. Semmiképpen nem hajlandók elhagyni a 12 esztendőn keresztül otthonukként szolgáló rezidencia épületét. Elképzelésük az, hogy inkább magukra és a megkötözött biztonsági őrökre robbantják az épületet, minthogy távozzanak. A Netanjáhu család számítását végül keresztbe húzza a hirtelen bekövetkezett áramszünet okozta sötétség.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready