2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése13:58 "Egyetlen tálibot sem hagyunk életben" - az afgán tábornok így kérte távozásra a civileket13:41 Litvánia illegálisokat toloncolt vissza Fehéroroszországba13:23 A fővárosi antianyagteszten a Sinopharm kivételével hasonlóan teljesítettek a vakcinák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lavrov közölte brit kollégájával, hogy országa vezetőinek tisztelettudóbbnak kellene lenniük

Reklám

Vitás kérdésekről, valamint globális kihívásokról, közöttük a koronavírus-járványról és az éghajlatváltozásról tárgyalt csütörtökön telefonon Dominic Raab brit és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a brit és az orosz külügyminisztérium tájékoztatása szerint.
"Egy sor kérdést vitattak meg, amelyekben nagyban különbözik az Egyesült Királyság és Oroszoroszág álláspontja, de szó volt olyan globális kihívásokról, mint a Covid-19 és az éghajlatváltozás a COP26 (klímavédelmi konferencia) előtt" - áll a brit külügyminisztérium közleményében.
A hét legfejlettebb ország Nagy-Britannia elnökletével tartott csúcstalálkozóján vasárnap felszólították Moszkvát, hogy "hagyjon fel a destabilizáló magatartásával és káros tevékenységeivel", és folytasson vizsgálatot az orosz területen történt vegyifegyver-használat ügyében" - emlékeztetett a telefonbeszélgetésről beszámolva a Reuters brit hírügynökség.
Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint Lavrov a telefonbeszélgetés során hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a brit vezetők hagyjanak fel az Oroszországgal szembeni vádaskodással. Az orosz fél szerint teljes egészében Londont terheli a felelősség a kétoldalú kapcsolatok nem kielégítő voltáért.
"A beszélgetés során megállapítást nyert, hogy nem kielégítő a kétoldalú kapcsolatok helyzete, amiért a teljes felelősség Londont terheli. Az orosz fél hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a brit vezetők hagyjanak fel a megalapozatlan, egyetlen ténnyel sem megerősített és provokatív kijelentésekkel a két fél közötti párbeszédben, valamint azt, hogy Londonnak feltétlenül vissza kell térnie a tisztelettudó és egyenjogú hozzáálláshoz" - olvasható a dokumentumban.
"Az, hogy az angolok csak olyan kérdéseket hajlandóak érinteni, amelyek Nagy-Britannia számára fontosak, nem elfogadhatók a rendes diplomáciai gyakorlatban" - hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium.
A tárgyaláson megvitatták a 2015-ben Bécsben az iráni atomprogramról aláírt egyezmény, valamit a fehéroroszországi és ukrajnai helyzet kérdéseit.
A fehérorosz kérdés megvitatásakor Lavrov rámutatott az ország belügyeibe való külső beavatkozásról, illetve a Minszkkel való kapcsolatban a szankciók és a fenyegetés nyelvének alkalmazásáról való lemondás kétségbevonhatatlanságára - idézte a külügyminisztérium közleményét a TASZSZ orosz állami hírügynökség.
A vegyi fegyverek tilalmáról szóló egyezmény állítólagos megsértése is szerepelt a tárgyalás napirendjén, az ezzel kapcsolatos nyugati vádak kapcsán az orosz tárcavezető felvázolta a brit félnek a valós helyzetet az orosz közlemény szerint.
Lavrov és Raab előzőleg május 6-én tárgyalt telefonon egymással. A brit külügyminisztérium közleménye szerint a külügyminiszterek rövidesen ismét tárgyalnak egymással.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready