2021. szeptember 26., vasárnap, Jusztina napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:56 Szöul ismét beszélgetne Phenjannal17:30 60 millióan szavazhatnak ma Németországban a Merkel utáni Bundestagról16:42 Az ANO nyerheti a cseh választást, de előnye csökkent16:19 Izrael elismerését követelték néhányan Irakban, de elfogató parancsot adtak ki ellenük15:41 Kerékpározással rajzolta meg egy rajongó a Nirvana Nevermind-borítóját15:14 Az anyaországba telepítenék az afganisztáni kirgizeket14:48 Kenyai is jutott a dobogóra az etiópok közé a Berlin Marathonon14:29 Már csak az RMDSZ ragaszkodik a bukni készülő román miniszterelnökhöz13:44 Újabb foci-vb-t rendezne Putyin13:09 Jó napjuk volt Izlandon a baloldali-konzervatív-haladóknak12:24 Vagy ötven rosszul kopogtatót fogtak Szeged-Gyálarét külterületén11:46 A Harmadik Birodalom horogkeresztes zászlaját lengette a szél Ciszjordániában11:16 Kiállt a PDSZ a gyerekek suhancoktól való védelme miatt meghurcolt tanár mellett11:01 Túl sok rubelt vittek ki Oroszországból a szcientológus szervezetek, ezért betiltották őket10:44 Rusvai: világszerte ez már a hatodik hullám, a harmadik volt a legkeményebb, két év alatt nátha lesz belőle
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tolt egy kis agitpropot az észak-koreai uralkodó húga

Észak-Korea óva intette vasárnap Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közös újabb hadgyakorlatoktól néhány nappal a két ország közötti forródrót helyreállítását követően.
Az ilyen manővereket ugyanis a phenjani vezetés "nemkívánatos nyitánynak" tekinti, amely aláássa Dél- és Észak-Korea vezetőinek a kölcsönös bizalom helyreállítása iránti erőfeszítését - közölte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húga.
Kim Jo Dzsong, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a hadgyakorlatok "árnyékot vetnének a Korea-közi kapcsolatok fejlesztésére".
Hírügynökségek szerint Kim Jo Dzsong nyilatkozata nyomásgyakorlásként értékelhető, hogy Szöul mondja le a nyári manővereket, amelyeket rendszerint augusztusban szoktak megtartani. A phenjani vezetés a hadgyakorlatokban támadási előkészületeket vél látni, amit Washington és Szöul is rendre cáfol.
Mindemellett egyelőre nem világos, hogy az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat mikor, és milyen mértékben fogják megtartani. A szöuli vezetés attól tart, hogy mindez káros hatással lehet az északi szomszédjával a nukleáris leszerelésről folytatott tárgyalásokra. Az utóbbi években az Egyesült Államok és Dél-Korea diplomáciai okokra hivatkozva csökkentették egyes hadgyakorlatok méretét.
Kim Jo Dzsong a kedden helyreállított forródrótra hivatkozva úgy fogalmazott, hogy mindössze a fizikai kapcsolatot állították helyre, a két ország vezetője közötti esetleges csúcstalálkozóra vonatkozó találgatásokat pedig túl korainak nevezte.
A két Korea vezetője a tavasz folyamán több levelet is váltott egymással, és abban állapodtak meg, hogy újjáépítik a két fél között a bizalmat és javítják a két ország kapcsolatát.
A forródrótot Észak-Korea szakította meg tavaly júniusban, miután a két ország viszonya megromlott Donald Trump korábbi amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második, kudarcba fulladt csúcstalálkozóját követően, amelyen Mun Dzse In dél-koreai elnök vállalta a közvetítő szerepet.
Mun kormánya abban bízik, hogy Joe Biden amerikai elnök kormánya képes lesz újraindítani a tárgyalásokat Phenjannal Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszereléséről és rakétaprogramjának leállításáról.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready