2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Van grafén az oltásban? Okozhat terméketlenséget? Mind meghalunk rákban? - A Vérnyúl-sorozat befejező része19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban14:04 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem házasodhat Izraelben az olimpiai bajnokuk, mert csak félig kóser

„Tűrhetetlen, hogy valaki, aki a színeinkben küzd az olimpián, képviselhet minket és aranyérmet nyerhet, de nem házasodhat Izraelben” – mondta Jair Lapid külügyminiszter a The Jerusalem Post Neokohn által szemlézett beszámolója szerint.
Jair Lapid miniszterelnökhelyettes és Merav Michaeli munkáspárti vezető hétfőn megígérte, hogy lépéseket tesz annak érdekében, hogy az olimpiai aranyérmes Artem Dolgopyat (tornában, talajon nyert - a szerk.) házasodhasson a zsidó államban.
Dolgopjat a zsidó vallásjogi törvények szerint nem zsidó, mert csak apja Oleg az, anyja, Angela pedig nem, és gyermekei sem zsidók a törvények szerint. Izraelben nincs polgári házasság, azt csak a főrabbinátuson keresztül lehet intézni, mely csak azonos vallás gyakorlóinak engedélyezi, hogy összekössék életüket.
Zoom
„Minden erőmmel harcolni fogok a polgári házasság bevezetéséért” – mondta Lapid a The Jerusalem Postnak. „Tűrhetetlen, hogy valaki, aki a színeinkben küzd az olimpián, képviselhet minket és aranyérmet nyerhet, de nem házasodhat Izraelben.”
Merav Michaeli munkáspárti vezető szerint is elfogadhatatlan, hogy Izrael nem engedi, hogy Dolgopjat Izraelben házasodjon. Azt mondta, a Munkapárt az állami költségvetés elfogadása után azon lesz, hogy megoldás szülessen a helyzetre.
„Ahogy megtörtük a kóser minősítési monopóliumot, itt az ideje, hogy megszüntessük a házasság monopóliumát Izraelben” – mondta.
A vallásos Sász párt vezetője, Arye Deri azt mondta a Postnak, hogy a Lapid és Michaeli által tett lépések veszélyeztetik Izrael zsidó állam mivoltát.
„Dolgopyat maga sem állítja magáról, hogy zsidó” – mondta Deri. „Az érem elnyerése nem teszi őt zsidóvá. Természetesen nincs vele szemben diszkrimináció. Törvényeink következetesek: 73 éve a házasságot ebben az országban a zsidó törvények szabályozzák. ”
Dolgopjat, akinek barátnője Fehéroroszországból származik, Tokióban azt mondta újságíróknak, hogy nem kíván foglalkozni a témával.
„Ezeket a dolgokat a szívemben akarom tartani. Nem helyes most erről beszélni” – fogalmazott.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready