Az Egyesül Királyság rendőrsége színesíti a flottát, hogy ösztönözzék az embereket a "rasszista, homofób és transzfób események" bejelentésére – írja a The Telegraph nyomán a Mandiner. A normálisabbak azonban azt mondják, hogy a rendőröknek inkább olyan valódi kérdésekkel kéne foglalkozniuk, mint a késes támadások, a nemi erőszak és a rossz büntetőeljárási arányok.
Zoom
Fotó: Avpics/Alamy Stock Photo
A kritikák hatására egyből elkezdett magyarázkodni a brit rendőrség, Cooke asszony, a Brit Országos Rendőr-főkapitányság "LMBTQ-problémákért felelős vezetője" (merthogy ilyen is van) Instagramon magyarázta a festés szükségességét.
Azért vannak ott ezek az autók a közösségekben, hogy megmutassák azt, hogy szeretnénk, ha coming-outolnál. Próbálunk ehhez bizalmat önteni az LMBTQ közösségünkbe, de más alulreprezentált csoportoknak is.
Zoom
Egy volt rendőr úgy nyilatkozott a Telegraphnak:
az a probléma, hogy amint megpillantasz egy ilyen szivárványkocsit, tudod, hogy az egy olyan rendőr, aki már döntött egy pár nagyon vitatott kérdésben. Nem olyan rendőrautót vagy rendőrt látsz, aki minden félelem vagy politikai meggyőződés nélkül támogat mindenkit.