2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:57 Ki lesz a moslékkirály(nő)? - Voksolhat szavazásunkon11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:47 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben06:26 Ismét több száz migráns érkezett Lampedusa szigetére
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Iránban tárgyalt az iraki kormányfő

Ibrahim Raiszi iráni elnökkel találkozott vasárnap Teheránban Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök, hogy a két ország gazdasági kapcsolatairól tárgyaljon.
Kázimi, aki a júniusban megválasztott iráni elnököt meglátogató első külföldi vezető, magas rangú politikai és gazdasági küldöttség élén érkezett - jelentette az IRNA iráni hivatalos hírügynökség.
"Az iraki miniszterelnök jó hírrel érkezett az irániakat érintő vízummentességgel kapcsolatban" - mondta Ebrahim Raiszi a közös sajtótájékoztatón. "Megvitattuk a két ország közötti pénzügyi és monetáris kapcsolatokat is" - tette hozzá.
Az iráni államfő elmondta: Kászimi azt is megígérte, hogy amennyire lehetséges, megnövelik a Mohamed próféta unokája, - az iraki kerbelai csatában elesett - Husszein imám halála utáni negyvennapos gyászidőszakot lezáró arbain ünnepre érkező zarándok számát.
Az iraki kormányfő kijelentette, hogy több közös gazdasági kérdést és stratégiai tervet vitattak meg, valamint "a két nép érdekeit szolgáló kereskedelmi kapcsolatok erősítését".
Kázimi egy olyan időszakban látogatott Iránba, amikor Irak igyekszik közvetítőként fellépni Irán és az arab államok között. Április óta Bagdad Irán és Szaúd-Arábia között próbálja elősegíteni a párbeszédet a két regionális hatalom közötti feszültség enyhítése érdekében - jegyezte meg a látogatásról beszámoló AFP francia hírügynökség.
Kázimi várhatóan tárgyal az Irán és Szaúd-Arábia közötti energiaipari együttműködésről és kapcsolatokról is - közölte pénteken egy nevének elhallgatását kérő iraki vezető.
A tárgyalások napirendjén szerepelt egyebek mellett az iraki adósságok kérdése is. Az energiahiánytól szenvedő Bagdad a szomszédjához fordult segítségért, és az iráni szállítások fedezik Irak gáz- és áramfogyasztásának harmadát. Irán azonban a nyáron néhány napra felfüggesztette az iraki exportot a 6 milliárd dolláros iraki energiaadósság miatt.
A tárgyaláson szerepelt az Irakba az arbain ünnepre utazó iráni zarándokoknak kiadott vízumok száma is. Korábban arról állapodtak meg, hogy 40 ezer vízumot adnak ki az irániaknak, ebből 30 ezret a zarándokoknak, de Irán a vízumok számának megduplázását kérte.
A korábbi években iráni zarándokok milliói utaztak az iraki szent városba, Kerbelába a síita ünnepre, de idén a Covid-19-járvány miatt korlátozásokat vezettek be.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready