A Likud párt hívei szerint Náftáli Bennett Izraeli miniszterelnök csak az egyik palesztin párt koalíciós támogatásával képes kormányozni, s ezért gyengekezű, túl sokat megenged az araboknak. Binjámin Netanjáhut szeretnék ismét kormányfőnek, s ezért egyesek a jelenlegi miniszterelnök mielőbbi lemondását követelik. Náftáli Bennett az elmúlt hetekben több fenyegető levelet kapott a Likud egy 65 éves aktivistájától – írja a Válláh!Hádásot.
Zoom
A levelek írója ma Rison Le-Cijon bíróságán (fotó: Flash 90)
Náftáli Bennett izraeli miniszterelnök három héttel ezelőtt, április 25-én kapta az első fenyegető levelet, amelynek borítékjába a nyomaték kedvéért két darab 9 mm-es éles lőszert is beletettek. A levél írója magyarázatként leírta, hogy a két lőszer a miniszterelnök Jonatán nevű fiának és Gilát nevű nejének közeli likvidálását jelképezi. Három nappal később, április 28-án újabb, lőszerrel kiegészített fenyegető levél érkezett a Bennett család Balfour utcai címére.
Zoom
Bibi hívének fenyegető levele lőszerrel kiegészítve (fotó: Válláh!Hádásot)
A második levél megérkezése után működésbe lépett az izraeli rendőrség Láháv 433 elnevezésű különleges nyomozó egysége, amely néhány nap alatt kiderítette, hogy a levelek feladója az Áskelon városban élő, ismert Likud aktivista, Iláná Saporta Hánijá, egy 65 éves asszony. Az elkövető kilétének kiderítése után a nyomozók azt is megállapították, hogy a harcias nő már hosszabb ideje írogat uszító bejegyzéseket a kormányfő és családtagjai ellen.
A lőszert is tartalmazó első levél szövege így hangzott: „Ez az a lőszer, amely eltalálja a te csaló Gilát nejedet, vagy téged, te csaló Náftáli Bennett. Mondj le! Ezt tanácsolom neked”. A mások levél szövege ez volt: „Ha nem mondasz le – ez a lőszer fog eltalálni”. A rendőrség kérésére Rison Le-Cijon város bírósága ma öt nappal meghosszabbította a leveket író asszony letartóztatását.
Binjámin Netanjáhu volt miniszterelnök, a Likud vezére az ügy kirobbanásakor kijelentette: ha végérvényesen bebizonyosodik, hogy Iláná Saporta Hánijá volt a fenyegető levelek írója, kizárják a Likudból.
H. J. – Kuruc.info