A brit Mirror bulvárlap arról ír, hogy Vlagyimir Putyin hamarosan elrejtőzik egy atombunkerben, és taktikai nukleáris csapást fog végrehajtani Ukrajnában. A lap hozzátette: a fentieket egy orosz Telegram-csatorna, az SVR közölte, amely korábban azt is írta, hogy Putyin egészségügyi problémákkal küzd, bár ezt nem tudták bizonyítani.
Zoom
Illusztráció: Ironmaster99/Deviantart
Az SVR hangsúlyozza: az orosz elnök és a Kreml felső vezetése már megkezdte az előkészületek a taktikai nukleáris csapásra, és annak végrehajtása előtt a családjaikkal együtt elrejtőznek egy olyan atombunkerben, amely ellen szerintük nem tudnak válaszcsapást végrehajtani a nyugatiak.
A Telegram-csatorna, illetve a Mirror bulvárlap szerint Putyin szombat óta Szibériában tartózkodik, mágikus helyeket látogat, és találkozott a helyi sámánokkal, miközben a nukleáris csapásra készül. Az SVR arról ír, hogy Putyint védelmi minisztere, Szergej Sojgu (aki tuvai) hozta össze a sámánokkal. A csatorna értesülései szerint a sámánok egy „rituálét” is végrehajtottak: próbálták megjósolni, hogy mit hoz a jövő.
Állítólag a következőt közölték az orosz elnökkel: „az égő madár győzelmet és halált hozhat.”
A Mandiner által szemlézett brit bulvárlap az SVR-re hivatkozva még azt is megírta, ugyan nem tudni, hogy az orosz elnök ezt hogyan dekódolta, de ők legalábbis úgy tudják, hogy a sámánoktól függetlenül Putyin taktikai nukleáris csapásra készül Ukrajnában.