Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint Ukrajna hat hónapon belül visszaszerzi a Krím félszigetet. Szerinte a háborúnak az orosz világ végével kell véget érnie.
Zoom
– Hat hónap múlva kimegyek a jaltai tengerpartra, a kedvenc helyemre, bekapcsolom a telefont, és megbeszéljük, mennyire szabad a Krím félsziget – fogalmazott az Unian ukrán hírügynökségnek a tanácsadó.
Hozzátette, az orosz világ lényege az ijesztgetés, a rablás, a gyilkolás, a lopás és a kifosztás.
Mihajlo Podoljak szerint az orosz világnak ebben a formában meg kell szűnnie, és reméli, hogy ez a háború végével teljesül.
A tanácsadó arról is beszélt, hogy a Krím félszigetet katonai erővel kell felszabadítani, mert "a háború olyan súlyos, hogy a végét csak az összes megszállt terület felszabadítása jelentheti".
Frissítés: Podoljak annyira kemény, hogy az Európát erőszakoló Putyin sem úszhatja meg a bíróság elé kerülést
A G7-országok igazságügyi minisztereinek találkozóján elkezdődött az orosz hadsereg Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményeinek kivizsgálásának tárgyalása, emellett Vlagyimir Putyin orosz elnök bíróság elé állítását is előkészítik – mondta Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó az Uniannak.
A tanácsadó elmondása szerint Oroszországot már sehol nem látják szívesen, és az európai közösség egészéből is ki van zárva. Ezért megkezdődött az oroszok által Ukrajnában elkövetett tömeggyilkosságokért történő jogi felelősségvállalás globális folyamata.
A következő szakasz kulcsfontosságú. Az igazságügyi miniszterek találkozóján meghúzzák azt a jogi körvonalat, amit Oroszországnak követnie kell. Putyin ezt kiröhögheti, és folytathatja a háborút, de végül bíróság elé fog állni, és egy elviselhetetlen tárgyalással fog szembenézni – fogalmazott Mihajlo Podoljak, aki szerint az orosz elnök brutális erőszaktevőként kormányozza Oroszországot.
A tanácsadó szerint Putyin először a saját országa ellen követett el erőszakot, majd most Ukrajnán keresztül egész Európa megerőszakolására készül.
(Unian - Index nyomán)