Az amerikai Robert F. Kennedy Emberi Jogi Alapítvány Ripple of Hope díjjal tüntette ki Harry herceget és feleségét, Meghan hercegnét "a rasszizmus ellen és a mentális egészségért" folytatott társadalmi tevékenységük elismeréseként - közölte az alapítvány.
Zoom
Meghan, Harry, Kerry Kennedy és egy néger (fotó: Andrew H. Walker/Shutterstock)
A hercegi pár a kedd este New York-ban rendezett díjátadón Kerry Kennedytől, a néhai Robert F. Kennedy amerikai szenátor lányától, az alapítvány elnökétől vette át díját.
A csaknem 50 éve működő alapítvány olyan vezetőket tüntet ki, akik kormányok, vállalatok, jogi vagy szórakoztatóipari vezetőként "rendíthetetlenül elkötelezettek a társadalmi változások mellett és az egyenlőség, az igazságosság és az emberi jogok védelméért és előrehaladásáért dolgoznak".
Kerry Kennedy a díj átadásakor kiemelte: a pár "elképesztő bátor" volt, hogy hangot mert adni annak a faji megkülönböztetésnek és lelki megpróbáltatásoknak, melyekben részük volt.
A díj nevére utalva a hercegi pár közleményében azt írta, hogy "a remény apró fodrozódásából a változás hulláma válhat".
A díjátadó csupán néhány nappal előzte meg a pár Netflixen debütáló dokumentumsorozatát, amely várhatóan részletesebb betekintést kínál a brit királyi család és a Buckingham-palota színfalai mögé.
Tavaly márciusban Harry és Meghan átfogó, kétórás interjút adott Oprah Winfrey-nek. A nagy port kavart interjúban beszámoltak azokról a "rasszista megnyilvánulásokról", melyek őket érték, mielőtt visszavonultak a királyi családhoz kapcsolódó hivatalos feladatoktól, és 2020-ban Kaliforniába költöztek. A sorozat előzetesében a herceg azzal vádolta meg az uralkodócsaládot, hogy információkat szivárogtattak ki a magánéletükről. A Buckingham-palota egyelőre nem reagált az állításokra.
(MTI)