Kreml-párti fiatalok tiltakozásokat tartottak szombaton Moszkvában húsz olyan ország nagykövetségénél, amelyeket az orosz vezetés barátságtalan országgá minősített - közölte az Ifjú Gárda (Molodaja gvardija) nevű szervezet.
A szervezet szerint ezek az országok, a többi között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország "Ukrajnát támogatják és aktívan halálos fegyvereket küldenek az ukrán rezsimnek". "Ezeknek a halálos fegyvereknek a segítségével Zelenszkij és Biden tervei szerint visszaveszik a Krímet" - közölte az AFP francia hírügynökséggel Anton Gyemidov, az Ifjú Gárda elnöke az amerikai nagykövetség előtti tiltakozáson.
A tiltakozáson a hírügynökség becslése szerint mintegy 400 ember vett részt, és olyan táblákat emeltek a magasba, amelyeken az állt, hogy "Amerika, halált vetsz" és "A Krím mindörökre Oroszországé". A brit követségnél mintegy kétszázan gyűltek össze.
A szervezet szerint nagyjából ötezren tiltakoztak szombaton.
2014-ben Oroszország március 18-án csatolta vissza Ukrajnától a Krímet, miután a félszigeten nemzetközileg el nem ismert népszavazást tartottak. A Krím visszacsatolását a nemzetközi közösség nem ismeri el.
(MTI nyomán)