Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn - közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője. /Bővített hír./
Az iskola közelében tartott rövid sajtótájékoztatón Don Aaron elmondta, hogy a támadásnak összesen hat halálos áldozata van, valamint egy rendőr könnyebben megsebesült, amikor megpróbálták megállítani a támadót. A tragikus eseménynek több sérültje nincs - közölte.
A lövöldözésről az első bejelentést helyi idő szerint délelőtt negyed 11 előtt kapták, a támadót fél 11 körül lőtték le - hangzott el.
A rendőrségi tájékoztatás szerint a lövöldöző fiatal nő vélhetően tizenéves volt, aki két automata fegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelkezve.
Az is elhangzott, hogy a kiérkező rendőri alakulatok két tagja került szembe a támadóval, akit lelőttek az iskola emeletén.
A beszámolók szerint a gyerekek többségét kimenekítették az iskolából, ők a szomszédban álló templomban várták meg szüleik érkezését.
Az intézménynek, egy keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól a 6. évfolyamig. A Covenant magániskola Nashville egy elegáns negyedében működik, a lövöldözés okáról és hátteréről a hatóságok későbbre ígértek tájékoztatást.
(MTI)