Az iskola korábbi diákja volt a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.
Zoom
Fotók: LinkedIn
A helyi idő szerint hétfő délután tartott sajtótájékoztatón John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a támadó otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképeit, amelyeken a nő felvázolta a bűncselekmény végrehajtását.
A 28 éves Audrey Hale magát "transznemű nőként határozta meg", és korábban az iskolába járt - közölte a rendőrségi vezető, aki arról is beszámolt, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték - mondta.
Zoom
Férfinak képzelte magát a selejt
A rendőrség kora délutáni tájékoztatása szerint a hatóság néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest.
Zoom
A lövöldözőnél két automata jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó. A fegyverek közül legalább kettőt legálisan vásárolt az elkövető - hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a helyszínelés kedden is tartani fog, a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt pedig nyilvánosságra hozzák.
Zoom
Zoom
Fotó: Reuters
A Covenant keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van.
Frissítés: videón az elmebeteg gyilkos:
2. frissítés: testkamera-felvételt tett közzé a helyi rendőrség
Az látható rajtuk, hogyan fésülik át az épületet a gyilkos után kutatva.
A semlegesítést figyelmeztető lövések is megelőzték, az első célba ért lövéseket egy Rex Engelberg nevű rendőr adta le egy gépkarabéllyal. Mindez az alábbi felvételen hallható ugyan, de maguk a lövések már nem látszódnak:
(MTI - Mandiner nyomán)
Kapcsolódó: