Az izraeli titkosszolgálat egy korábbi ügynöke is meghalt, amikor a hétvégén egy hirtelen érkezett vihar felborított egy turistahajót Észak-Olaszországban - erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket szerdai közleményében az izraeli miniszterelnöki hivatal.
Az eddig megjelent hírek szerint a balesetnek négy halálos áldozata volt: az izraeli állampolgáron kívül két olasz titkosszolgálati ügynök és egy orosz nő, akit a hajó kétfős személyzetének egyik tagjaként említettek.
A hétvégi kikapcsolódásra kibérelt hajón összesen 23 ember tartózkodott, amikor az észak-olaszországi Lisanza mellett, a Maggiore-tavon a baleset bekövetkezett.
Az izraeli miniszterelnöki hivatal nem adott bővebb felvilágosítást a volt Moszad-ügynökről, nem közölték sem a nemét, sem a korát, sem más információt róla. Ugyanakkor megerősítették, hogy a holttestét már hazaszállították, és együttérzésüket fejezték ki az elhunyt családjának.
A keddi olasz rendőrségi tájékoztatás nem tartalmazott részleteket sem a balesetről, sem a 19 túlélőről. A nyilvános információk szerint egyeseknek sikerült a partra úszniuk, másokat a közelben tartózkodó csónakokban lévők emeltek ki a vízből. Néhány izraeli állampolgárt egy magánrepülőgép mentett ki, majd távozott velük az országból.
(MTI)