Nem csak Németországban közismert tény, hogy a szövetségi belügyminiszter, Nancy Faeser (SPD) kapcsolatban áll az Antifa mozgalommal. A Der Spiegel információi által kezd körvonalazódni a legújabb botrány Németországban, mely szerint a BKA (Bundeskriminalamt) - Szövetségi Bűnügyi Rendőrség valószínűleg felsőbb nyomásra akadályozhatja a hatékony nyomozást az Antifa terrorhálózat ügyében.
Zoom
Nancy Faeser (SPD) Németország antifa belügyminisztere
A Spiegel információi szerint a szász nyomozó hatóságok fokozzák az erőfeszítéseket a 14 bujkáló antifa elfogására. A Szász Állami Bűnügyi Rendőrség (Landeskriminalamt Sachsen - LKA Sachsen) további tíz rendőrt küldött ki a Soko "Linx" (a baloldali szélsőségesekkel foglalkozó speciális rendőrségi bizottság elnevezése) erősítésére, mely az elmenekült baloldali szélsőségesek felkutatására specializálódott. A szászok korábban sikertelenül keresték meg a Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatalt (BKA) adminisztratív segítségért.
Zoom
Johann Guntermann (Lücke) a Hammerbande feje jelenleg is szökésben van
A „Peluca”, a „Lumen” és a „Magyarország” elnevezésű három előzetes nyomozásban több mint egy tucat elfogatóparancsot próbálnak végrehajtani a nyomozók. A többek között bűnszervezeti tagság miatt elítélt Lina Engel környezetéből keresnek szélsőségeseket - köztük a 2020 óta bujkáló vőlegényét, Johann Guntermannt (mozgalmi nevén Lücke). A BKA kockázatértékelésében különösen brutálisnak és gátlástalannak minősítette Guntermannt, akit a kifejezetten jobboldaliakra vadászó, úgynevezett Hammerbande értelmi szerzőjének és vezetőjének tartanak.
A nyomozók egyelőre nem tudták megállapítani a szökevények hollétét, de türingiai, bajorországi, hamburgi és berlini kapcsolatokra gyanakszanak. Ezenkívül a keresett személyek nemzetközi hálózattal rendelkeznek. A szászok azt kérték a BKA-tól, vagyis a Szövetségi Bűnügyi Rendőrségtől, hogy központilag tervezze meg, koordinálja és hajtsa végre a keresést, vagy legalább két célnyomozót biztosítson a feladatra. A vörös miniszter alá tartozó BKA ezt minden további indoklás nélkül elutasította, fittyet hányva arra, hogy az Antifa az utóbbi napokban még brutálisabb támadásokat hajtott végre Németországban. Gondoljunk csak a cheimnitzi csonkolásra, illetve a türingiai robbantásra.
KG
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: