Őrizetbe vették a brjanszki iskolai lövöldözést követően a gimnáziumot őrző biztonsági cég vezetőjét, egy biztonsági őrt, valamint az osztálytársaira támadó lány apját - közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy rendvédelmi forrásra hivatkozva.
Őrizetbe vették az Eszkalibur biztonsági magánvállalat vezérigazgatóját, Szergej Poddubnijt, Galina Csertkova iskolaőrt, valamint az apját annak a lánynak, aki fegyvert vitt be az iskolába, és rálőtt az osztálytársaira, és maga is meghalt - mondta a forrás.
Az informátor szerint az őrizetbe vételek csütörtök este történtek. Elmondása szerint a nyomozás megállapította, hogy az iskolának volt ugyan fémdetektora, de ez nem volt felszerelve és bekötve. Az intézmény ezt azzal indokolta, hogy megpróbálta teljesíteni a rendkívüli helyzetek minisztériumának tűzvédelmi előírásait, amit a fémdetektor keretei akadályoztak volna.
A lövöldözés csütörtökön történt a brjanszki 5. számú gimnáziumban. A Nyomozó Bizottság (SZK) szerint egy 14 éves diáklány előagyszános puskát vitt magával, amelyből tüzet nyitott az osztálytársaira. Két diák életét vesztette, egyikük a támadó volt.
Öt sebesültet szállítottak kórházba. Csütörtök este a két sérült iskolást a rendkívüli helyzetek minisztériumának helikopterével Moszkvába szállítottak kezelésre.
A belügyminisztérium közölte, hogy a lefoglalt puska legálisan volt az osztálytársaira támadó lány apjának tulajdonában.
(MTI)