Roger Waters, a Pink Floyd egykori zenekarvezető-ideológusa soha nem rejtette véka alá politikai nézeteit. Waters többek között Izrael kritikusa is, a zenész régóta kiáll a palesztinok ügye mellett. Emiatt számos konfliktust is felvállalt az évek során.
Zoom
Fotó: MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco
Legutóbb már David Gilmourral, egykori Pink Floyd-os alkotótársával veszett össze súlyosan a nyilvánosság előtt. Ennek során Gilmour felesége azt írta: "A rohadt velődig antiszemita vagy, de Putyin-mentegető, hazug, tolvaj, képmutató, adócsaló, tátogó, nőgyűlölő, öntelt és megalomániás is. Elég a hülyeségeidből." A leírtakkal David Gilmour is egyetértett, hiszen mindehhez csak annyit fűzött hozzá: "Minden szó bizonyíthatóan igaz".
Roger Waters most egy másik nagyvad popsztárnak ment neki: Bonót, az ír U2 énekesét nevezte undorító szardarabnak.
Ebbéli véleményét amiatt fogalmazta meg Waters, mert Bono a U2 egyik legutóbbi koncertjén, Las Vegasban tisztelgett a tavaly októberi Hamász-támadás áldozatai előtt, mielőtt előadták volna a nyolcvanas évekbeli háborúellenes Pride című slágerüket. Annak szövegét kicsit átírva adta elő Bono:
Early morning, Oct. 7, the sun is rising in the desert sky… Stars of David, they took your life but they could not take your pride.
Roger Waters ennek kapcsán kapott videóra vett dührohamot.
"Bárki, aki ismeri Bonót, megrázhatná, amíg végre nem lenne ekkora darab szar" – jelentette ki Waters. "El kellene kezdeni mondani ezeknek az embereknek, hogy a véleményük undorító, csak nyalnak a cionista entitásnak. A Dávid-csillagról énekelni az egyik legundorítóbb dolog volt, amit valaha láttam" – mondta a Pink Floyd egykori zenésze.
Bono eddig nem reagált.
(Mandiner nyomán)