Hosszas vajúdás után Hollandiában megalakult a Geert Wilders vezette koalíciós kormány. Az Izrael- és zsidóbarát Wilders tegnap Gideon (Gidi) Markoszower (46) személyében a holland Szabadságpárt izraeli születésű, prominens politikusát nevezte ki az egyik miniszterelnök-helyettesnek (összesen négy van), illetve a menekült- és migrációügyekkel megbízott tárca élére. Markuszowerről korábban a hollandiai Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat (AIVD) azt állította, hogy a Moszádnak szolgáltat érzékeny információkat – írja a kikar.co.il és a hidabroot.org izraeli hírportál.
Zoom
Geert Wilders (balról) és Gideon Markuszower (fotó: parool.nl)
Amint arról portálunk is beszámolt: az Európai Parlament Identitás és Demokrácia (ID) frakciója előbb kizárta soraiból, majd a mostani választás után nem fogadta vissza az EP-választás egyik nagy jobboldali győztesét, a németországi Alternatíva Németországnak (AfD) pártot. A kizárás, majd a visszafogadási kérelem elutasításának okát, mint a legtöbb ilyen esetben, ezúttal is a zsidók kegyeit hajhászó politikusok hozzáállásában kell keresni. Mint ismert, Maximilian Krah EP-képviselő, az AfD választási listavezetője nemrégiben kijelentette, hogy az SS nem minden tagja volt bűnöző.
Ilyen, a zsidókat és Izraelt ingerlő kijelentéseket még véletlenül sem tenne az Identitás és Demokrácia frakció két vezéralakja, Marine Le Pen, az EP-választás legnagyobb győztese, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője vagy a hozzá hasonlóan Izrael- és zsidómániás Geert Wilders, a legutóbbi hollandiai parlamenti választáson győztes Szabadságpárt (PW) vezetője. Wilders még 2007-ben a Koránt Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonló veszedelmes, antiszemita irománynak nevezte, azért kérte annak betiltását Hollandiában.
Zoom
Geert Wilders és Jichák Herzog találkozója Amszterdamban
Wilders már márciusban hűségesküt tett az izraeli elnöknek
A hollandiai parlamenti választásokat a Szabadságpárt élén megnyert Geert Wilders még a kormányalakítás előtt sietett találkozni az izraeli politikai vezetőkkel, hogy támogatásáról biztosítsa a Gázai övezetben „jogos önvédelmet gyakorló” Izraelt. Jichák Herzog izraeli elnökkel 2024. március 11-én jött össze (a holland politikus kezdeményezésére) Amszterdamban, s a találkozó folyamán Wilders feltétlen támogatásáról biztosította a zsidó államot.
Zoom
Geert Wilders a CPAC budapesti ülésén 2024-ben
Megfelelő ember a megfelelő helyre
Geert Wilders tegnap ismét bebizonyíthatta a zsidók iránti elkötelezettség, miután a hosszas vajúdás és koalíciós alkudozások után megalakult kormánya miniszterelnök-helyettesének, valamint menekültügyi és migrációügyi miniszternek kinevezte az izraeli születésű Gideon (Gidi) Markuszowert. Az 1977-ben, Tel-Avivban született Markuszower a Wilders vezette Szabadságpárt egyik prominens, bevándorlásellenes alakja (nem mintha ő nem lenne az…- H. J.), s ezért is nevezte ki az új miniszterelnök a menekültügyi és a migrációügyi tárca élére.
Zoom
Gideon Markuszower - a Likud hollandiai szóvivője is volt
A biztonsági szolgálat Markuszower Moszád-kapcsolatára figyelmeztet
Gideon (Gidi) Markuszower 2010-ben, a hollandiai parlamenti választások előtt kénytelen volt visszalépni a Szabadságpárt képviselőjelölt-listájáról, miután a holland Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat (Algemene Inlichtigen Veiligheidsdienst – AIVD) levélben óvatos megfogalmazásban figyelmeztette Geert Wilders pártvezetőt: nem kizárt, hogy Markuszower kapcsolatot tart egy külföldi hírszerző szolgálattal, kényes információkat szolgáltat egy idegen országnak, s ezért kockázatot jelent Hollandia biztonságára. A hollandiai újságok akkor arról írtak, hogy a Moszád volt az a külföldi titkosszolgálat, amellyel Markuszower kapcsolatot tartott.
Markuszover fiatalabb korában hosszú évekig tevékenykedett a hollandiai zsidó iskolák, intézmények és zsinagógák biztonságáért felelős védelmi szervezetben. Az Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat figyelmeztetésének évében, 2010-ben Markoszowert letartóztatták, mert engedély nélkül tartott fegyvert az Izrael kikiáltásának 60. évfordulóján tartott ünnepi rendezvényen, ahol biztonsági feladatot látott el. A 2000-es évek elején Markuszover az izraeli Likud politikai párt szóvivője volt Hollandiában.
Hering J. – Kuruc.info