Júliusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest, elsősorban az autóipari termelés visszaesése miatt a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált jelentése szerint.
Júliusban az előzetes adatok szerint 2,4 százalékkal csökkent szezonális és naptári kiigazítással az előző havihoz képest a német ipari termelés a júniusi 1,7 százalékos havi növekedés után. A júliusra becsült érték 0,4 százalékos csökkenés volt.
A júliusi ipari termelés az egy évvel korábbitól 5,3 százalékkal maradt el a júniusi 3,92 százalékos éves csökkenés után.
A termelés a feldolgozóipar legtöbb területén csökkent júliusban, de az általános csökkenéséhez az autóipar járult hozzá a legnagyobb mértékben: az iparág termelése 8,1 százalékkal esett vissza a júniusihoz képest, amikor viszont 7,9 százalék volt a havi növekedés. Az elektromos termékek gyártása 7,0 százalékkal, a fémfeldolgozó ágazat termelése pedig 3,8 százalékkal csökkent egy hónap alatt
A feldolgozóipar termelése júliusban 3,2 százalékkal csökkent a júniusihoz képest, szezonális és naptári kiigazítással. A beruházási javak termelése 4,2 százalékkal, a közbenső termékek termelése 2,8 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése pedig 1,2 százalékkal csökkent. Az energiatermelés 1,9 százalékos csökkenést mutatott júliusban. Az építőipari termelés viszont 0,3 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest.
A feldolgozóipar termelése egy év alatt 6,1 százalékkal csökkent júliusban.
(MTI)