Újabb migránsokkal teli furgon szenvedett balesetet kedden hajnalban a kelet-horvátországi Szlavónbród közelében az autópályán, több mint tízen megsérültek - írta a Jutarnji List című horvát napilap.
A rendőrség most sem közölte, hogy illegális bevándorlókról van szó, csak a balesetről számolt be.
A 24.sata című horvát napilap azt írta: az árokba borult furgonban 13 emberre bukkantak a hatóságok, közülük 9-en migránsok voltak. Ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. Az intézmény megerősítette a lapnak, hogy nincsenek életveszélyben.
Nem hivatalos források szerint a gépjármű sofőrje elmenekült a helyszínről, őt nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Egy héttel ezelőtt, szintén Szlavónbród közelében egy svájci rendszámú gépjármű szenvedett balesetet, amely nem állt meg a rendőrök jelzésére, majd később lesodródott az útról és egy villanyoszlopnak ütközött. Akkor 14-en sérültek meg, köztük gyerekek. Davor Bozinovic belügyminiszter később megerősítette, hogy illegális bevándorlók utaztak a gépjárműben.
A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátország, majd Szlovénia felé folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába igyekeznek.
(MTI)