Már tíz holttest került elő a clevelandi sorozatgyilkos házából, illetve kertjéből – írja a CNN. A niggert szombaton tartóztatták le a hatóságok.



Az 50 éves Anthony Sowell csuklóján azután kattant a bilincs, hogy a rendőrök öt oszlásnak indult női holttestet találtak a házában és egyet a kertjében. A szerdai sajtó jelentése szerint újabb áldozatok kerültek elő: négy elásott holttestre bukkantak az épület mellett, a ház pincéjében pedig egy zsákba csomagolt koponyát találtak.
A rendőrök egyelőre nem tudják, hány áldozata lehet a gyilkosnak, aki egy 1989-ben elkövetett nemi erőszak miatt 15 évet ült börtönben és 2005-ben szabadult. A gyanúsítottat kedden helyezték vád alá 5 rendbeli gyilkosság, valamint nemi erőszak, testi sértés és emberrablás vádjával.
Az eddigi vizsgálatok szerint az első hat áldozat mind néger volt, a másik négy nő maradványait még vizsgálják. A holttestek állapota miatt a személyazonosságukat nem sikerült még megállapítani, DNS-vizsgálatra lesz szükség, ami időigényes.
A clevelandi rendőrfőnök, Michael McGrath úgy fogalmazott, "szeretném azt hinni, hogy nem fogunk már mást találni, de nem tudhatjuk, amíg véget nem ér a keresés. Úgy tűnik, ennek az embernek kielégíthetetlen étvágya volt" - tette hozzá.
A clevelandi polgármester úgy nyilatkozott, megérti azoknak az aggodalmát, akik eltűnt személyt jelentettek be. Frank Jackson ígéretet tett arra, hogy amint kiderítenek valamit, őket értesítik először.



Sowell szabadulása után, 2005 óta ebben a házban élt. A férfi guberált és fémhulladékot gyűjtögetett, amit roncstelepeknek adott el. A Cuyahoga megyei sheriff hivatala rendszeresen ellenőrizte, legutóbb szeptember 22-én, hogy valóban ott lakik-e. Az ellenőrzések során nem észleltek semmi gyanúsat.
Legutóbb egy hónapja kezdett gyanakodni rá a rendőrség, amikor egy nő támadással és erőszakkal vádolta meg. Csak azután derült ki, hogy milyen szörnyűségeket követett el Sowell, hogy a nyomozók megkapták a házkutatási engedélyt.
(CNN - Híradó nyomán)
Kapcsolódó: