A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelezte, mostantól csak előzetes egyeztetés után lehet molinókat, transzparenseket elhelyezni a lelátókon, illetve változik az idegenbeli jegyárusítás is. Este Kubatov Gábor klubelnök felhívást intézett a Csatáry Lászlóra emlékező transzparens készítőihez: jelentkezzenek, vagy, ha ezt nem teszik meg, hétfőn a klubnak "meg kell kezdenie" a beazonosítást.

Az FTC tájékoztatása szerint minden transzparenst, zászlót, koreográfiát, molinót (ami feliratot, motívumot, grafikát, jelképet tartalmaz) mostantól csak engedéllyel lehet bevinni a nézőtérre.
A szurkolók minden hazai és idegenbeli bajnoki előtt az adott héten csütörtök 12 óráig küldhetik el tervezett szurkolói eszközeiket a klubnak – olvasható a fradi.hu-n.
Amennyiben valaki előzetesen nem engedélyezett transzparenst vagy egyéb kiegészítőt visz be a stadionba, azt a biztonsági szolgálat az adott mérkőzés idejére elkobozza.
További hír a Fradi háza tájáról, hogy változik az idegenbeli mérkőzések jegyárusítása: mostantól csak szurkolói kártyával rendelkező szurkolók kísérhetik el kedvenceiket a nem hazai pályán zajló találkozókra.
Az ultimátum:
(NSO nyomán)
Frissítés: A szurkolók már válaszoltak is. Kubatov pökhendiségének eredményeként a Facebookon már az ősi rivális lilák, azaz az Újpest, de a Diósgyőr, a Loki, a Kispest, a Hali, a Zete és más csapatok szurkolói is szimpátiájukat fejezik ki a ferencvárosiak hazafias kiállása mellett, vagy éppen a hazaáruló, "listakirály" Kubatov ellen.
A válasz:
Kubatov Gábor most hozzánk szól. Azokhoz, akik a Ferencváros történelmi szerepéhez méltóan, tisztességgel, kegyeletteljesen, ha csak másodpercekre is, de emléket állítottunk egy halálba kergetett magyar embernek. Azokhoz, akik ezt megtették, de talán azokhoz is, akik úgy gondolják, hogy Magyarországon egy embert sem lehet (még akkor sem, ha történetesen magyar...) tisztességes és elfogulatlan tárgyalás, előítéletektől mentes bírósági ítélet nélkül megbélyegezni.
Igen. Ha egy olyan ember kérdezi, aki az Országgyűlés Emberi jogi bizottságának az ülésére évek óta nem jár be, de az ezért járó tiszteletdíjat az adófizetők zsebéből sunyi tolvaj módjára kilopja, szóval ha egy ilyen Kubatov Gábor-féle valaki kérdezi, akkor MI VOLTUNK! Mi voltunk azok, akik kitaláltuk, mi voltunk azok, akik megfestettük, mi voltunk azok, akik becsempésztük a "stadionokba", és mi voltunk azok, akik kifeszítettük ott. A szurkolói kártyaszámunkat viszont fölöslegesen is adnánk meg, hiszen ha Magyarországon valaki köztudottan listákat vezet a polgárokról, az bizony éppen te vagy.
Egy valamit viszont mi is kérünk, kedves Gábor. Most ne bújj el a képviselőtársaid mögé, ne bújj vezető politikusok szoknyája alá, de legfőképp ne bújj a kormány mögé. Vállald a felelősséget! Arra szeretnénk kérni, hogy egy előre meghirdetett sajtótájékoztatón adj magyarázatot a megmagyarázhatatlanra, a munka nélkül felvett adóforintokra. Írj levelet a Facebookra, juttasd el az MTI-nek (bel@mti.hu), a Legfőbb Ügyészségnek (info@mku.hu), és tegyél töredelmes, beismerő vallomást Budapest Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán.
Kedves Gábor! Egy valamit meg kell értened akkor is, ha elsőre hihetetlennek tűnhet számodra, hogy vannak ilyen emberek: nem arról van szó, hogy nem szeretünk téged. Arról van szó, hogy a hazánkat mindennél jobban szeretjük.
Most azt kell eldöntened, hogy mi a fontosabb. A hatalom és a pénz, vagy a becsület és a tisztesség. Mi nem adunk ultimátumokat, azt meghagyjuk a politikusoknak, bűnözőknek és neked.
Gyerünk, Gábor!
Itt lehet egy kattintással támogatni a Csatáry László mellett kiállókat:
Zoom
Egy Újpest-szurkoló is megfogalmazta a véleményét, rátapintva a lényegre:
Újpesti vagyok, de igen, én is vállalom, hogy én voltam. Én is ott voltam, és én is emléket állítottam egy '50-es éveket is megszégyenítő módon meghurcolt embernek, akinek minden más emberrel ellentétben egyetlen percig sem járt az ártatlanság vélelme. Akit még halálában is gyilkosozhat, köpködhet minden zselégerincű politikai csatornapatkány. Ott voltam, és veletek együtt álltam ki mellette. Nem azért, mert biztos vagyok benne, hogy ártatlan volt, hanem azért, mert senki sem bizonyította, hogy bűnös volt.
Kevés nemzet fiainak (és persze lányainak) adatott meg az a felemelő érzés, hogy, gyűlöljék is bármennyire egymást a szurkolók, legyen bármekkora is a rivalizálás a Fradi és az Újpest, a Loki és a Szpari, a Diósgyőr és a fővárosi csapatok, a Zete és a Hali, a Vidi és a Pécs (és még hosszan sorolhatnánk a példákat) között, van, ami képes mindent felülírni. Ha magyarellenes soviniszta ország legjobbjaival játszik a nemzeti válogatott, vagy ha a magyarságunkban sértik meg a hazai ultrákat és huligánokat. Mindkettő elképesztően erős egységet képes teremteni. Azoknak, akik rendre lekicsinylően beszélnek a lelátói élet harcosairól: vegyünk példát az összefogás ezen csodálatos megnyilvánulásáról, túl régóta megosztott a nemzetéért felelősséget érző magyarok tábora!
(Kuruc.info)
2. frissítés: Nem adjuk ki társainkat! - a Ferencváros szurkolói csoportjainak közleménye Kubatov videoüzenetére
Háromoldalú megbeszélésre került volna sor 2013. augusztus 23-án, pénteken a Ferencváros szurkolói csoportjai, a Ferencvárosi Torna Club vezetői és a Magyar Labdarúgó Szövetség között. Ezt a találkozót Kubatov Gábor, az FTC elnöke egy órával a megbeszélt időpont előtt lemondta. Az egyeztetés helyett az MLSZ sokadszorra sújtotta pénzbüntetéssel az FTC-t, Kubatov Gábor pedig egy fenyegető hangvételű videóüzenetet tett közzé.
Felháborít minket, hogy klubunkat, a Ferencvárosi Torna Clubot megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetség egy részvétet kifejező felirat miatt. Ugyanakkor megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy büntetést szabtak ki rasszista megnyilvánulásokra hivatkozva, miközben ilyen nem volt tapasztalható az ominózus, FTC-MTK mérkőzésen.
Elszomorít minket, hogy Kubatov Gábor sokadszorra nem védi meg a Clubot és szurkolóit, nem áll ki az MLSZ szisztematikus, kizárólag a Ferencvárost és szurkolóit sújtó boszorkányüldözésével szemben. Ehelyett, ahogy korábban is, most is asszisztál a büntetéshez, szurkoló- és labdarúgás-ellenes rendelkezéseket vezet be, szembefordul a Ferencváros és táborának évszázados hagyományaival és – a magyar történelem legsötétebb korszakait idézően – immár nyilvánosan fenyegeti a Ferencváros szurkolóit.
Ideje lenne a magyar labdarúgás szövetségi és egyesületi vezetőinek is felismerni, hogy hazánk labdarúgását nem az emelheti vissza méltó helyére, hogy szolgamódon és feltétel nélkül próbálnak megfelelni a nemzetközi szövetségek diktálta, a honi futball közegétől idegen elvárásoknak és a szurkolókat nevezik ki bűnbaknak a magyar labdarúgás minden problémájáért. Sőt, ma valójában azok okoznak kárt a labdarúgásnak, akik minden héten mondvacsinált indokokkal megbüntetik Magyarország legsikeresebb klubját, terrorizálják az ország legjobb és legnépesebb szurkolótáborát. De az ő felelősségükben azok is osztoznak, akik ez ellen nem tesznek semmit.
Ők és nem a szurkolók a magyar labdarúgás károkozói!
Gábor!
Arra vagy kíváncsi, kik készítették a kiírást?
Azok, akik az összes korábbit az elmúlt évtizedekben.
Azok, akik Magyarország és egész Európa összes stadionjába elkísérik a Ferencvárost.
Azok, akik hóban, fagyban, kánikulában, esőben, viharban ott vannak a lelátón.
Azok, akik a hazánkban egyedülálló, méltán híres pokoli hangulatot varázsolják a Ferencváros meccsein.
Azok, akiket mutogattok az idegenlégiósoknak, hogy „na ezért érdemes idejönni”.
Azok, akik zászlókat készítenek illetve lengetnek.
Azok, akik kitalálják, elkészítik a nemzetközi összehasonlításban is kimagasló koreográfiákat, látványokat.
Azok, akik kiállnak, megküzdenek a Ferencvárosért mindig, mindenhol.
Azok, akik nem kevés pénzzel járultak hozzá klubunk fennmaradásához és a kétes eredményű átvilágításához.
Azok, akik a kitiltások idején is ott álltak a stadionok bejáratánál.
Azok, akik a Ferencvárosi Torna Club legnemesebb hagyományaihoz méltóan mindig felemelték a szavukat a Ferencvárost vagy az országot ért támadások ellen.
Azok, akik mindig, minden önkénnyel dacoltak.
Azok, akikre sokszor büszke vagy.
Azok, akikkel eddig egy asztalnál egyeztettél.
Azok, akiknek ígéretet tettél, de Te nem tartottad a szavad.
Azok, akik már akkor is itt voltak, mikor még sehol sem voltál, és akkor is itt lesznek, amikor már sehol sem leszel.
Azok, akiket eddig, de ezután sem fog tudni megtörni senki.
Azok, akiknek senki nem tudja befogni a száját.
Azok, akiket nem fog megváltoztatni soha senki.
Azok, akiknek a Ferencváros az élete.
Azok, akik nélkül nem lenne Ferencváros.
A ferencvárosi szurkolói csoportok, a Ferencváros tábora!
Szánalmas, hogy a XXI. században egyetlen molinót használnak, használhatnak fel ürügyként a Ferencvárossal szemben, a Ferencváros pedig a szurkolói ellen. Azok ellen, akik többet tettek a magyar labdarúgásért, mint bármi és bárki Magyarországon.
Mindezt figyelembe véve és minden alapos ellenérzésünk ellenére jelezzük:
Amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetségnek problémája van a Ferencváros szurkolóival, állunk rendelkezésükre.
Amennyiben Kubatov Gábor nem elég bátor, hogy felvegye a harcot a valódi károkozók ellen, és sajátjai közt keres bűnbakot, ő is nyugodtan fordulhat hozzánk, lent felsorolt szurkolói csoportokhoz.
Mert mi egy emberként állunk ki egymás és a Ferencváros mellett!
Szurkolótársaink!
Tudjuk, hogy a valódi cél a szervezett szurkolói társadalom felszámolása. Ez eddig sem sikerült, és most sem fog senkinek.
Amennyiben a kiírás ürügyét felhasználva bármelyikőtöket megkeresi az FTC bármely alkalmazottja, kérjük, jelentkezzetek a csoportoknál! Az egész tábor támogatására bizton számíthattok!
Végül felszólítjuk az MLSZ és a Ferencváros vezetőit, hogy ne bújjanak a nemzetközi szövetség, bizottságaik, szabályzataik vagy – legfőképpen – egymás mögé! Vállalják a felelősséget a Ferencvárost ért méltatlan támadások, jogtalan büntetések, vagy a Ferencváros és szurkolói védelmének elmulasztása miatt!
Mindenkinek fontos tudnia, hogy nem arról van szó, hogy nem szeretjük a magyar labdarúgás, vagy a Ferencvárosi Torna Club jelenlegi vezetőit. Arról van szó, hogy a Ferencvárost mindennél jobban szeretjük.
Mi állunk elétek, de ti álltok-e elénk?! Hajrá MLSZ, hajrá Gábor! De mindenekelőtt és örökké: hajrá Fradi!
A mi szerződésünk egy életre szól:
Alisca Green's
Aryan Greens
Eastern Greens
Erkölcs Erő Egyetértés Mozgalom
FDB
Felvidéki Harcosok
Girls
Green Area
Green Monsters
Ligeti Egység
Party Brigád
Szatmári Fradisták
XVI-os szektor
Tápiómenti Fradisták
KL SZEKTOR Zenekar
(Fradimob)