A tegnapi derbi rég nem arról szól, hogy a "lilák 2-1-re agyonverték a zöldeket", vagy hogy "a Fradi ilyen játékkal ismét nem lesz bajnok". Nagyon nem. Még csak nem is arról, hogy a Ferencváros kezdőcsapatában 3 magyar kapott lehetőséget, miközben a házigazdáknál a kispadon csak légiósok ültek az "idegenek derbijén".
A tegnapi meccsen pont nyolcezer-ötszázzal voltak többen a kelleténél. Nyolcezer-ötszázan szerződést kötöttek Csányival, az MLSZ-szel és a modern focival, csak azért, mert tegnap derbit rendeztek. Nem tudom, minek nevezzem. Butaságnak? Korlátoltságnak? Szűklátókörűségnek? És itt most teljesen mindegy, hogy "szkenneres fradistáról", vagy " kártyás újpestiről" beszélünk.
Zoom
Újpest - Ferencváros, 2014. 09. 21.
A fenti képen látható, hogy a hazaáruló műgengszter, Curtis is élvezte a kártya nyújtotta nem mindennapi szolgáltatásokat
Mert akik tegnap görögtüzet gyújtottak, zászlót lengettek, szurkoltak, azok holnap, miután átestek a teljes testátvilágításon, leülhetnek a milliárdokból épült csilli-villi stadionokban, zászló helyett popcornt vesznek a kezükbe, miközben nézhetik az ecsetfejű, rózsaszíncipős "futballgladiátorokat".
Nyolcezer-ötszázan (kis túlzással) eladták a lelküket az ördögnek, miközben a Népligetnél ezrek tüntettek mindazellen, amit a szkenner, amit a kártya képvisel.
Nem kell modern foci!
Magyar Harcos
Kapcsolódó: