Az olimpiai ezüstérmes Louis Smith, sűrű bocsánatkérések közepette mondta el: megbánta, hogy az iszlámmal gúnyolódott.

A The Sun internetes oldalán jelent meg egy videofelvétel, ahol az olimpikon és tornásztársa, Luke Carson egy esküvőn „Allah Akbar” felkiáltással úgy tettek, mintha imádkoznának. Miután a videó megjelent a világhálón, a rajongók azt követelték tőle, hogy kérjen bocsánatot és távolítsa el a videót az oldaláról. (A videót azóta már eltávolította, de alább megtekinthető, egész jópofa.)
A 27 éves Smith elmondta, mélységesen sajnálja viselkedésüket:
„Elismerem, nagyon súlyos hibát vétettünk, bízom benne, hogy elrettentő példa lesz ez másoknak, és megmutatja, hogy mennyire fontos az, hogy tiszteljünk mindenkit.”
A Brit Torna Szövetség is megszólalt az ügyben, és jelezték, hogy kivizsgálják az esetet.
„A brit torna nem nézi el, ha valaki egy vallást kigúnyol, megdöbbenéssel fogadja az ilyen viselkedést. A torna egy befogadó sport, a brit torna büszke rá, hogy ezek szerint az elvek szerint működik. A tagokat, akik megszegik ezt a magatartást, felfüggeszthetjük vagy akár ki is zárhatjuk a szervezetből. Még vizsgáljuk az ügyet.”
Louis Smith bocsánatkérő posztja:
„Mélységesen sajnálom a megjelent videót, amelyet láthattak. Nem védem magam, amit tettem hiba volt. Szeretnék bocsánatot kérni ezért a súlyos cselekményért a családomtól is akik szintén érintettek az ügyben az én meggondolatlanságom miatt. Felismertem a tettem súlyosságát, bízom benne, hogy elrettentő példa lesz ez másoknak, és megmutatja, hogy mennyire fontos az, hogy tiszteljünk mindenkit. Tanultam az életnek ebből a leckéjéből, őszintén sajnálom. ”
(M4 Sport nyomán)