Egy triatlonista tízszer hányt, miután a férfiak versenyének befejezése után élő adásban heves rosszullét fogta el. A brit Alex Yee aranyérmet nyert a férfi triatlon versenyszámban – a nőiben a Cassandre Beaugrand –, amivel hihetetlen visszatérést produkált. Yee a második olimpiai aranyérmét szerezte meg a tikkasztó párizsi hőségben nyújtott lenyűgöző teljesítményével.
A kanadai Tyler Mislawchuk a kilencedik helyen végzett, és nem csak fizikailag viselte meg a verseny, ugyanis miután kiszállt a szennyezett Szajnából, élő adásban hányta el magát.
Zoom
Fotó: BBC
A sportbible beszámolója szerint a verseny után Mislawchuk úgy nyilatkozott, hogy nem azért jött ide, hogy az első tízben végezzen, de mindent beleadott.
– Megpróbáltam, nem bántam meg semmit, tízszer hánytam – tette hozzá.
A szerdai triatlonverseny előtt a szervezők azt mondták, hogy a férfiak és a nők versenyének csak „60 százalék esélye van a folytatásra, mert a Szajna vize nem elég tiszta”. A víz kedd reggeli vizsgálata kimutatta, hogy a víz nem elég tiszta a verseny megrendezéséhez. Szerdán mégis a vízbe küldték a sportolókat, akik közül többen is rosszul lettek, de egyértelműen Mislawchukot viselte meg legjobban az eset – legalábbis egyelőre.
A belga Marten van Riel szerint a triatlonistákat úgy kezelték, mint „bábukat egy bábszínházban”.
Ha a sportolók egészsége lett volna az elsődleges szempont, akkor ezt az eseményt már régen áthelyezték volna egy másik helyszínre – írta Instagramján.
Korábban elmaradt a triatlonisták edzése a Szajna vízminősége miatt, de hiába a halasztgatás és a vizsgálatok, a versenyt nem helyezték át, hanem az eredeti tervek szerint bonyolították le. Pedig már egy éve kifogásolták a Szajna vízminőségét, és hiába költöttek rá embertelen pénzt a franciák, nem sikerült érdemben javítani rajta.
(Index)