A május végén befejeződött labdarúgó NBI-es bajnokságot hetven év hosszú várakozása után a Videoton nyerte. Örültek a székesfehérváriak és velük leghíresebb szurkolójuk, Orbán Viktor miniszterelnök, aki korábban más csapatokért (is) lelkesedett.
Politikai pályafutásának a '90-es évek közepén végrehajtott meredek fordulata után nem annyira meglepő, ha csapatait váltogatja. Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő napirend utáni hozzászólásában azt emelte ki, hogy érdekes módon az elmúlt két évben a Videoton környéken tehetős szponzorok sora tűnt fel, többek között a már meghatározó állami tulajdonrésszel rendelkező MOL.
Az olajipari cég a bajnoki címet ünnepelendő hirdetések tucatjaival árasztotta el az elektronikus és nyomtatott sajtót, bosszantva a többi csapat szurkolóját. Valóban ez a legfontosabb marketingcél, vagy csupán a főnök kedvében kívántak járni? - tette fel a kérdést a jobbikos képviselő. Kitért arra is, hogy szép élményei vannak mostanában Orbánnak, mert a BL döntő díszpáholyában is feltűnt Platini balján, és sorra lekezelt a díjátadásra érkező Barcelona- és Manchester-játékosokkal, mutatva, hogy a sport területén fontos tényező. Volt oka azonban az örömre a többi csapat szimpatizánsának is: kiesett ugyanis az NBI-ből a hazai zsidóság klubja, az MTK! Kíváncsian várjuk, hogy havi több milliós brüsszeli fizetéséből mennyit fog szánni a csapat feltámasztására a klub elnöke, a nagy természetű Deutsch Tamás.