Az ügyészséghez fordult az a pincér, aki Orbán Ráhel lakodalmán dolgozott. A Tiborcz István családjának tükröspusztai birtokán tartott mulatság közben ugyanis eltűnt egy mobil, vagy ellopták azt. A felszolgáló elmondása szerint ezután őt és mind a hatvan ott dolgozó embert beidézte a rendőrség. Bár csak egy mobiltelefonról volt szó, a "rend"őrség pénzt és fáradságot nem kímélve minden dolgozótól DNS-mintát vett. Két hónappal az eset után, hogy a telefon tokján maradt esetleges nyomok alapján beazonosíthassák az elkövetőt.
Zoom
Csókási László szerdán a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával. Csókási szerint az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda. Nem érti azt sem, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya nyomoz.
Állítása szerint csak a dolgozókat kényszerítette a nyomozóhatóság a DNS-mintaadásra. A vendégeket nem vizsgálták át utólag. Csókási szerint érthetetlen az is, miért kellett egyáltalán a roppant drága eljárást bevetni egy kisebb értékű telefon eltűnése miatt, miközben a DNS-vizsgálatokra szakosodott labor több ezres elmaradásban van ennél sokkal súlyosabb bűnügyekben is. Kíváncsi lenne arra is, mennyibe került 60 ember DNS-vizsgálata és az egész nyomozati eljárás.
Zoom
A tolvajokat máshol kellene keresni
Csókási László beszámolója:
Mint ismert, szeptemberben volt az esküvő. A dolgozókat – személy szerint engem – novemberben kereste meg a Nemzeti Nyomozóiroda azzal a “kéréssel”, hogy legyünk szívesek megjelenni tanúkihallgatásra, mert az esküvőn elloptak egy telefont az egyik vendégtől.
Hát – gondoltam magamban – ez érdekes: ki az a hülye, aki Orbán esküvőjén ellopna bármely vendégtől bármit is, pláne, hogy a másik asztalnál ül Pintér (belügyminiszter), és a tanyát biztonsági őrök veszik körül?
A TEK “állítólag” nem volt a helyszínen, de biztonságiak voltak, akiket láttunk is.
A meglepődésem ott váltott át sokkba, amikor a nyomozótiszt az első adandó alkalommal közölte, hogy MINDEN dolgozótól DNS-mintát vesznek!
Mondom: mi van? Adjak DNS-t? Egy nyomorult telefon eltűnése miatt? Tán meg is öltek valakit?
Az ügyben korábban az Index is feltette kérdéseit a rendőrségnek. Korábban azt a választ kapták, hogy a válasz megérkezéséig legyenek türelemmel. Most ismét elküldték ugyanezeket a kérdéseket a rendőrségnek. Most is azonnal jött a (valószínűleg automatikus) válasz: legyenek türelemmel.
(Kuruc.info - Index - HVG - xBeszólunk nyomán)
Kapcsolódó: