"Elrendelte a Kuruc.info holokauszttagadó cikkének törlését a bíróság" – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában szerda este. (Mintha csak ez az egy holocáfoló írásunk lenne...)
"A Kuruc.info internetes portál 2013 júliusában tett közzé egy cikket az Auschwitzban fogva tartott zsidókról. Az írás kétségbe vonja a haláltáborban történt rémtetteket, hozzátéve: ilyenek még mutatóban sem történtek" – emlékeztetett a rádió.
Az ügyben "nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt" nyomozás indult, a rendőrségnek azonban nem sikerült megtalálnia sem a szerzőt, sem azt, aki közzétette az írást. A Fővárosi Főügyészség ezután kérte a bíróságot, hogy rendelje el a cikk hozzáférhetetlenné tételét.
Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Krónikában azt mondta: az ismeretlen szerző, valamint a cikkhez hozzászólók olyan megállapításokat tettek, amelyekkel "nagy nyilvánosság előtt a holokauszt tényét tagadták, kétségbe vonták, jelentéktelen színben tüntették fel", és "ezzel bűncselekményt valósítottak meg". Az ügyészség ezért indítványozta a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét – tette hozzá.
Zoom
Korábbi cikkünkben - amikor még az eljárás folyamatban volt - írtuk: Olvasóink védelmében eltávolítottuk alóla [mármint az eredeti cikk alól] az összes hozzászólást (és ezzel együtt eltűnt a több száz tetszikelés is), és bár nyitva hagytuk a hozzászólási lehetőséget, felhívjuk a kommentelők figyelmét, hogy aki saját névvel nyilvánít véleményt (és persze nemcsak ennél a cikknél, hanem az összes többinél is), az a saját érdekében gondolja meg, mit ír, az "Isten ajándékai" és az ő hazugságaik védelmében indított harc ugyanis szemmel láthatóan fokozódik. Azóta újra több tucat hozzászólás érkezett - mindegyik 2014-es, tehát egy évvel az eredeti cikk után keletkezett, a korábbiak eltávolítása és a figyelmeztetésünk után.A bíróság első fokon elrendelte a cikk hozzáférhetetlenné tételét. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Kossuth Rádiónak azt mondta: a bíróság egy munkanapot biztosított az amerikai székhelyű tárhelyszolgáltatónak arra, hogy a cikket tegye végérvényesen elérhetetlenné, illetőleg törölje adatbázisából.
"Magyar" bíróság most első alkalommal rendelte el internetes tartalom hozzáférhetetlenné tételét. Ha az amerikai tárhelyszolgáltató nem tesz eleget határidőben a végzésnek, a Külügyminisztérium jogsegélykérelemmel fordulhat az Egyesült Államok hatóságaihoz. Ha ez is eredménytelen lenne, akkor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szólítja majd fel Magyarország összes internetszolgáltatóját, hogy tegyék elérhetetlenné a holokauszttagadó cikket – hangzott el a Krónikában.
Mi pedig tájékoztatjuk az emberi jogainkat lábbal tipró bírót, hogy amerikai szerverről működő, tehát jogilag amerikai hírportál vagyunk, ahol a holokamu legendájának tényszerű cáfolása - egyelőre még - nem jogsértő, tehát elvileg minden hasonló nem magyarországi portál ilyen témájú anyagának hasonló eljárás alá kellene esnie. Rajta hát, sok a munka!
A szóban forgó, letiltandó összeállításunk itt található - jelezzük olvasóinknak, hogy ne fáradjanak a lementésével, gondoskodunk róla, hogy a jövőben is elérhető legyen: Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés - "unortodox" dokumentumok Auschwitzból
(Kuruc.info - MTI korrigálva)
Két percnyi tömény ingyenreklám a köztévé híradójában: